PC ...T(iranija)? Ne!

Da nam gre pri cepljenju proti sars covid virusu slabo, čivkajo že vrabci po strehah. Da temu v dobršni meri botrujejo slabosti in celo katastrofe, v katero so nas nevešči politiki v spregi s stroko ali brez nje zapletali skozi tri epidemije, je prav tako jasno. Naposled so se politiki poenotili in od prvega do zadnjega pozvali k cepljenju in z njim k uporabi edinega resnega orožja proti virusu.

Kar, skupaj z olajšanim prehajanjem počitniških meja, krivulje cepljenih ni pognalo navzgor. Politiki so gotovo zadnji, ki bi jim Slovenci lahko zaupali. Strokovnjaki, ali vsaj poznavalci, pa kolebajo. Med zaposlenimi v NIJZ, ki naj bi bili prva strokovna obramba pred virusom, je precepljenost 40 odstotna. Torej le malenkost nad ravnijo precepljenosti splošne populacije. Le malo bolje je med srednjimi medicinskimi sestrami in negovalci po zdravstvenih in domovih starejših. V kaj dvomijo in dvom puščajo državljanom?

Minister Poklukar poudarja do 85-odstotno precepljenost zdravnikov. Komu, če ne zdravnikom, naj državljani zaupajo?

Minister za zdravje Janez Poklukar opozarja na višjo - do 85-odstotno precepljenost zdravnikov. Ko meni, da ostali del zdravstvenega osebja ni tako reprezentativen, ima delno prav. Komu, če ne zdravnikom, naj državljani zaupajo?

Državljani kljub temu ostajajo na tem, da morajo biti pametnejši od politikov in zavožene cepilne kampanje. Ki je pravzaprav, vsaj skrbno načrtovane s kredibilnimi vplivneži, nimamo.

Ker je tako in sta vseskozi v igri korenček in palica, sta politika in stroka državljane udarila tam, kjer običajno boli. Od trojke PCT, ki odpira vrata v življenje, bodo T-estiranje naredili plačljivo. Kar ni nobena tiranija, kot je mogoče slišati v teh dneh. Prav gotovo se bo 23. avgusta seznam izjem, ki jim hitrega testa ne bo treba plačati, podaljšal. Plačevanje testov vsem, ki jih potrebujejo le za nekaj dodatka k spremenjenemu življenju, pa je odvzemanje denarja dejavnostim in mnogim, ki bi ga potrebovali. Zaposluje zdravstveno osebje, ki mora pomoči potrebne postavljati v vse daljše čakalne vrste. Ker testiranje ne preprečuje širjenje virusa, je tudi nesolidarno. Izbira za ali proti plačevanju T oziroma cepljenju pa, k sreči, ostaja svobodna.


Preberite še


Najbolj brano