Nezrelo in zelo nevarno dejanje

Kakšna bo nadaljnja kariera Patrika Peroše, še ni dokončno znano, jasno pa je le, da se je njegova politična pot vsaj za nekaj časa obrnila navzdol. Odstopnih izjav ni problem ne napisati niti sprejeti, saj si drugega razpleta sploh ne moremo predstavljati. V tem pogledu je ravnal prav, ko je ponudil odstop, prav tako mu politični sopotniki niso skušali reševati kože.

Bolj trdovraten bo madež, ki si ga je nekdanji koprski podžupan prilepil nase, ko je močno pijan najprej sedel za volan, na avtocesti obrnil ter nato kar 20 kilometrov vozil v napačno smer, dokler ga niso policisti ustavili, preden bi se zgodilo kaj hujšega. To ni bil navaden prekršek, ko voznik spije pivo ali špricer preveč in se nato iz bližnje gostilne samo še kilometer ali dva odpelje domov, čeprav je tudi takšno vedenje povsem nesprejemljivo in vredno najglobljega obsojanja. Gre za povsem nezrelo in zelo nevarno dejanje, s katerim je ogrožal mimovozeče in ki jih skuša slovenska družba izkoreniniti. Da je takšno napako storila javna oseba, ki zastopa lokalno skupnost, je še dodatna oteževalna okoliščina. Kakor tudi dejstvo, da je bil Patrik Peroša kot koprski podžupan zadolžen za področje športa, ob tem vodi Slovensko univerzitetno športno zvezo, ki med drugim razvija zdrav življenjski slog in spodbuja zdravo zabavo, kar pomeni tudi odgovoren odnos do zabave, alkohola in predvsem drugih udeležencev v prometu.

To ni bil navaden prekršek, ko voznik spije pivo ali špricer preveč, temveč nezrelo in zelo nevarno dejanje.

Takšna oseba na omenjenih področjih izgubi vso kredibilnost in težko si je predstavljati, kako bi lahko še naprej uživala zaupanje sodelavcev in ostalih deležnikov. Kljub 43 letom je namreč Peroša izkušen politik, ki je že četrti mandat član koprskega občinskega sveta, že več kot desetletje je v vodstvu stranke Oljka, en mandat je vodil Krajevno skupnost Žusterna, bil je generalni sekretar študentske organizacije primorske univerze, pred desetletjem je bil tudi prvi mož slovenskega malega nogometa, dodati pa je potrebno še kopico nižjih funkcij. Skratka: ni novinec, ki ne bi vedel, kakšna so pričakovanja javnosti do funkcionarjev.

Tako se je po četrtkovem incidentu obetavna politična kariera, ki jo je dve desetletji vztrajno in skrbno gojil, sesula v prah. A je usoda politično izpostavljenih položajev prav takšna, da se za tovrstne napake plačuje visok davek.


Preberite še


Najbolj brano