Kdor visoko leta, daleč vidi

Antipregovor Kdor visoko leta, daleč vidi, ki se poigrava s pregovorom Kdor visoko leta, nizko pade, še kako velja za bovško letališče. Izkušena pilota, prijatelja in sodirektorja povezanih podjetij Aviofun in Flycom Aviation Danijel Cehner in Ivan Kralj tudi v zapletenih koronavirusnih okoliščinah daleč vidita. Kralj bo spomladi na pobudo Cehnerja začel na Letališču Bovec, ki ga je lastnica, Občina Bovec nadgradila z evropskim denarjem, s svojim podjetjem Atar začel graditi dopadljiv hotel in padalski center s 170 ležišči in z različnim cenovnim razponom. Posebnost bo steklen razgledni stolp z dvema prestižnima apartmajema, ki ga bo možno v hipu preurediti v nadzornega v primeru naravnih nesreč. To bo v Bovcu že drugi z dejavnostjo povezan hotel. Soča rafting je hotel s podobno vizijo zgradil lani s ciljnimi gosti raftarji in kajakaši, dobrodošli so vsi.

Aviofun se je kot upravljalec letališča izkazal za zaupanje vrednega. V skladu z dogovorom najemnino v višini 25.000 evrov občini plačuje z vlaganji. Skrbeli bodo tudi za novo črpališče kerozina, ki bo prišlo prav policiji in vojski v primeru nesreč.

Kljub temu, da je dejavnost na okoli 20 športnih letališčih v Sloveniji prizemljena, Aviofun in Flycom ne mirujeta.

Kljub temu, da je od septembra vsa dejavnost na okoli 20 športnih letališčih v Sloveniji prizemljena, ker v letalih ne morejo zagotoviti 1,5 metra razdalje med padalci ali pa drugimi potniki, Aviofun in Flycom ne mirujeta. Flycom je pred dnevi pridobil licenco za prevoze potnikov in tovorov med letališči, dogovarjajo se za čarterske in taksi povezave z Avstrijo, Italijo, s hrvaškim Primorjem. Nadgrajujejo floto, ki obsega cesno za deset potnikov, tri pilatuse in dva helikopterja. Kupujejo dodatno letalo za prevoz potnikov in dodatni helikopter. Že zdajšnja dva helikopterja sta opremljena za prevoz smučarjev in kolesarjev. Skupino kolesarjev z vodnikom bi denimo prepeljali na določeno točko, od tam bi na izhodišče prikolesarili ali pa obratno. Dogovarjajo se z različnimi ponudniki za prenočevanje in za druge storitve, oblikujejo atraktivne pakete za nekoliko bolj petične goste.

Kljub koronavirusu sta podjetji, ki delujeta na več letališčih, zaznali le 20 odstotni upad prometa. Velike mednarodne prireditve so odpadle, dragoceni so bili slovenski gostje z vavčerji. Če se bo vse dobro obračalo, bi bovško letališče lahko poletelo v nebo.


Preberite še


Najbolj brano