Kdo bo kriv tokrat?

Pojutrišnjem se bo v Sloveniji spet začelo “ključnih 14 dni, v katerih bodo ukrepi začeli delovati” - to poslušamo vsaj od oktobra, če ne dlje. Vladi ne gre očitati pomanjkanja volje obvladati epidemijo, ji pa zlahka očitamo da je bila pri tem neuspešna. To se izkazuje v slabi epidemiološki sliki, 4000 in več mrtvih, nezaupanju med ljudmi, gospodarski škodi, s silo utišani kritični javnosti ... Da so zavozili, ve tudi Janez Janša: če ne bi vedel, v nedeljo ne bi “prosil odpuščanja”. On, ki nikdar ni priznal napak, zdaj prosi odpuščanja!

Predlagani ukrepi so verjetno smiselni. Velja jih upoštevati, če želimo zaživeti kolikor toliko normalno, v predloge stroke laiki niti ne moremo kvalificirano dvomiti. Epidemija je pač resna stvar in epidemiologija resna veda. Težava nastopi v trenutku, ko ukrepe začnejo pojasnjevati Janša, Počivalšek, Tonin in soborci. Resno jim namreč manjka verodostojnosti, ki so jo zaigrali sami.

Težava nastopi v trenutku, ko ukrepe začnejo pojasnjevati Janša, Počivalšek, Tonin in soborci. Resno jim namreč manjka verodostojnosti, ki so jo zaigrali sami.

Zato, draga oblast, preden se spet zaklenemo, nekaj vprašanj!

Kje je zagotovilo, da boste poslej izkoristili vsako priložnost dobiti cepivo, ne pa da ga ne naročite, čeprav imate možnost?

Kako naj čepimo doma in smo prepričani, da se še kdo med vami ne bo podal na Hrvaško “plačat položnice”, kot si je to v času omejitve gibanja na regije privoščil policijski minister?

Kako naj vemo, da se še kdo med vami ne bo pustil gostiti kot Počivalšek?

Kako boste zagotovili, da se še kakšen Janšev odvetnik ne bo cepil mimo vrste? Kot je poročal Dnevnik, sta si to privoščila odvetnik Franci Matoz in direktor koprskega zdravstvenega doma Igor Hrvatin. Kje je nadzor, kje je sankcioniranje takšnih poslov na račun kritične populacije, ki ostaja necepljena?

Smo lahko prepričani, da se agenti Sove ali pa kakšni podobni mojstri ne bodo spet dobili na zakuski, kot so si to privoščili pred meseci?

Kako boste državljane zaščitili pred policijo, ki pod krinko boja proti epidemiji kaznuje vsevprek?

Smo lahko prepričani, da ne boste sklenili še kakšnega posla, podobnega nakupu “mask”, ki so bile navadni papirnati prtički z elastikami?

Predvsem pa: kje je zagotovilo, da bo tokratno zaprtje učinkovalo?

In če ne bo: kdo bo kriv? Vi ali spet mi?


Preberite še


Najbolj brano