Glava v vodi, fige v žepu

Le dva dni pred uničujočimi poplavami v Nemčiji in Belgiji, ki so vzele skoraj dvesto življenj, je Evropska komisija sprejela sveženj predlogov, imenovan Fit to 55, ker naj bi EU pripravil na 55-odstotno zmanjšanje izpustov toplogrednih plinov do leta 2030 v primerjavi z letom 1990. Sveženj je eden ključnih ukrepov zelenega dogovora, med drugim bi Evropi omogočil, da postane prva podnebno nevtralna celina na svetu.

Svežnju je treba priznati, da je kompleksen in eden prvih, ki posega ne samo v energetiko, temveč tudi v nekaj drugih področij, kar je pri soočanju s podnebnimi spremembami nujno. A bi lahko (in moral!) segel še širše.

Tudi ne drži, da bo sveženj Evropejcem omogočil, da čim prej izkoristijo prednosti podnebnih ukrepov in da bo do vseh pravičen.

Predvsem pa je sveženj daleč od tega, da bi bil zelo ambiciozen, kot je ob njegovi predstavitvi zatrdil izvršni podpredsednik Komisije za zeleni dogovor Frans Timmermans. Tudi ne drži, kot je še izpostavil, da bo sveženj vsem Evropejcem omogočil, da čim prej izkoristijo prednosti podnebnih ukrepov in da bo do vseh pravičen.

Res prinaša sveženj veliko ukrepov in tudi ogromno denarja zanje, a že hiter pogled na eno ključnih področij - zmanjšanje emisij toplogrednih plinov iz prometa - kaže, da bodo več bremena prehoda nosili revnejši Evropejci. Veliko pozornosti namreč sveženj namenja zmanjšanju izpustov iz cestnega prometa - predvsem z opuščanjem avtomobilov na fosilna goriva in s spodbujanjem avtomobilov na elektriko in vodik. To pomeni, da bi morali mnogi, zlasti na podeželju, kjer je javni prevoz manj dosegljiv, na hitro zamenjati edino prevozno sredstvo, ki jim omogoča prevoz na delo in po nujnih opravkih.

Zelo malo pozornosti pa namenja ladijskemu in letalskemu prometu. Resda naj bi po novem morali dobavitelji goriv za letala dodajati v goriva večji delež trajnostnih goriv, za emisije iz ladij pa naj bi uvedli zgornjo mejo, a to so le drobtinice. Čeprav bi lahko tu odrezali lep kos zmanjšanja izpustov, saj letala le redko uporabljamo za prevoz v službo ali k zdravniku. Analiza, ki jo je naročila Komisija, je pokazala, da bo notranji letalski promet po Evropi leta 2025 za petino večji kot leta 2016 in da bi obdavčitev letalskega goriva zgolj za 17 centov na liter zmanjšala izpuste toplogrednih plinov iz letal za šest odstotkov, obdavčitev za 50 centov pa kar za 15 odstotkov. Zato se zdi, kot da ima Komisija v žepu tudi kakšno figo. Grozečim poplavam navkljub.


Preberite še


Najbolj brano