Zvezdniško slovo Arethe Franklin

Številni zvezdniki so se v petek v Detroitu na maratonskem, kar osem ur trajajočem pogrebu še zadnjikrat poslovili od kraljice soula, pevke Arethe Franklin. Pogrebna slovesnost je minila v znamenju gospela, hvalnic, pridige in tudi smeha.

 Foto: Arhiv PN
Foto: Arhiv PN

DETROIT > Nekdanji ameriški predsednik Bill Clinton je na pogrebni slovesnosti v šali ob odprti krsti dejal, da ga je zelo zanimalo, kako bo njegova prijateljica oblečena tokrat.

Pokojnica je bila namreč v večdnevnem dogodku, na katerem so se od nje poslavljali številni oboževalci, vsakič oblečena drugače, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

“Sprejela je božji dar in vsak dan je bila malo večja,” je med drugim povedal Clinton.

Stevie Wonder, ki je imel solo na orglicah, je med drugim poudaril, da mora ameriški narod in ves svet storiti vse, da bo ljubezen spet postala velika, pri čemer se je kritično referiral na volilno geslo Donalda Trumpa, da bo Amerika spet postala velika.

Pogrebno slovesnost je zunaj cerkve spremljala množica oboževalcev, ki so Aretho Franklin razglasili za ameriško kraljico, ne le zaradi njene izjemne glasbe, temveč tudi zaradi njenega boja za državljanske pravice.

Aretha Franklin je za posledicami raka umrla 16. avgusta, stara je bila 76 let.


Najbolj brano