Zmagovalec Sanrema raper Mahmood s pesmijo Soldi

V Sanremu se je v soboto z velikim finalom sklenil 69. festival italijanske popevke. Slavil je raper Mahmood z avtorsko skladbo Soldi (Denar), ljubljenka občinstva Loredana Berte pa je s popevko Cosa ti aspetti di me (Kaj pričakuješ od mene) končala na četrtem mestu, poročajo italijanski mediji.

Slavil je raper Mahmood z avtorsko skladbo Soldi. Foto: Vir: Instagram Mahmood
Slavil je raper Mahmood z avtorsko skladbo Soldi. Foto: Vir: Instagram Mahmood

SAN REMO > V gledališču Ariston je v soboto znova nastopilo vseh 24 letošnjih nastopajočih, na zapletenem glasovanju pa je slavil mladi pevec italijansko-egiptovskih korenin Mahmood. Zmagovalec bo lahko, razen če se ne bo tej možnosti odpovedal, predstavljal Italijo na letošnjem tekmovanju za pesem Evrovizije.

Drugo mesto je osvojil Ultimo, prav tako predstavnik mlajše generacije, z balado I tuoi particolari, tretje pa trio moških vokalov Il Volo s skladbo La musica che resta.

Na Sanremu vsako leto pritegnejo odmevne goste, ki dvigajo že sicer odlično gledanost festivala na državni televiziji. Med njimi so bili letos Luciano Ligabue, Eros Ramazzotti, Antonello Venditti, Elisa, Giorgia in Alessandra Amoroso, velik aplavz pa je požel dolgoletni glavni motor festivala Pippo Baudo.

Od lani festival vodi priljubljeni glasbenik Claudio Baglioni.


Najbolj brano