Žanrski cunami teče nov krog

Klubski maraton Radia Študent se trudi vsako leto znova “poiskati, izkopati in razkriti presežke najnovejše domače glasbene produkcije”. Jutri jih požene na pot, pravcati maraton pa bo pritekel tudi na številne primorske odre.

Samuel Blues bo nastopil v koprskem CMK. Foto: Rok Pavlovski
Samuel Blues bo nastopil v koprskem CMK. Foto: Rok Pavlovski

Šesterica obetavnih in še neuveljavljenih glasbenih ustvarjalcev, ustvarjalk in kajpada kolektivov začenja teči 18. Klubski maraton Radia Študent, ki bo od konca tedna vse do 2. novembra ciljne trakove trgal tudi v primorskih klubih in drugih za vsakovrstne glasbene žanrske križance odprte lokacije.

Že jutri bodo v koprskem CMK odzvanjali blues rifi gorenjske gore lista Samuela Bluesa oziroma Sama Pivača in ljubljanska glasbena rock uganka Apory Museum. V nedeljo se bodo na novogoriški Mostovni Samuelu pridružili še udarni indie rockerji China Traffic in nič kaj blagoglasni “crossover death metal tehničarji” Maskaradh. Prav tako v nedeljo in še v ponedeljek se bo vseh šest glasbenih maratoncev - poleg naštete četverice še Balans in Baltazar - zvrstila v MKNŽ v Ilirski Bistrici.

Tudi letos je Radio Študent izdal kompilacijo, glavno poslanstvo Klubskega maratona pa ostaja, kakor so zapisali, “pronicljivo izpostavljanje še neuveljavljenih glasbenih ustvarjalcev ter ključna prva medijska in infrastrukturna podpora njihovim kreativnim podvigom ter potencialom za nadaljnji glasbeni razvoj”.

Na tej poti se bodo do začetka novembra letošnji glasbeni maratonci ustavili še v Postojni, Idriji, Tolminu, Sežani, Cerknem in Izoli.


Najbolj brano