Poglobljeni literati spet v jami

V soboto se je iztekel 33. mednarodni literarni festival Vilenica. Bralci in literati z vseh vetrov so zaploskali nagrajencu Iliji Trojanowu.

Nagrajenca Ilijo Trojanowa (levo) sta  na festivalu spremljala žena in oče ter se mu seveda pridružila 
tudi na sklepni  slovesnosti v jami. Brez njune pomoči mu ne bi uspelo, je poudaril pisatelj.  Foto: Andraž Gombač
Nagrajenca Ilijo Trojanowa (levo) sta na festivalu spremljala žena in oče ter se mu seveda pridružila tudi na sklepni slovesnosti v jami. Brez njune pomoči mu ne bi uspelo, je poudaril pisatelj.  Foto: Andraž Gombač

LIPICA, LOKEV > Sklepna slovesnost je bila zaradi pomanjkanja denarja resda skromnejša od minulih, brez zabave na travniku pred jamo in vsaj skromne pogostitve obiskovalcev. A vseeno je bil festival, ki ga s skupnimi močmi organizirata Društvo slovenskih pisateljev iz Ljubljane in Kulturno društvo Vilenica iz Sežane, priložnost tako za druženje literarnih koleg kakor za širjenje besed, ki naj nas opogumijo na poti v jutrišnji dan. Naša prihodnost ni nujno temačna, je zbrane bodril letošnji lavreat Ilija Trojanow, ki je iz begunskega dečka postal eden največjih mojstrov nemške besede. A vsi se moramo potruditi in najti rešitev za naš svet, je poudaril. Čas je za utopije in vizije, pravi.


Najbolj brano