V jesen z Modrijani

Društvo Trillek bo ta konec tedna pripravilo 30. Colsko nedeljo. Prvi vrhunec bo sobotni Wajdovski rokenrol, v nedeljo popoldne pa bodo na Colu zaigrali Modrijani.

 Ajdovska zasedba Big Bibls Brothers Band se je ponovno zbrala za  
sobotni koncert na letošnji Colski nedelji. 

 Foto: Arhiv Društvo Trillek
Ajdovska zasedba Big Bibls Brothers Band se je ponovno zbrala za sobotni koncert na letošnji Colski nedelji.  Foto: Arhiv Društvo Trillek

Colska nedelja je “zgodba, ki traja”. Ideja se je leta 1989 utrnila vodji legendarnega ansambla Bratov Benčina, Ivanu Benčini, ki je predlagal, da bi s prireditvijo pomagali zbrati denar za nakup novih cerkvenih orgel. Pobudo so prevzeli v krajevni mladinski organizaciji, kjer so nastali tudi zametki leta 1991 ustanovljenega društva Trillek.

Jubilejna prireditev se pričenja z nocojšnjim kulturno-zabavnim programom na Tomaževi štali. Jutri se bodo domača društva pomerila v malem nogometu, mladi pripravljajo glasbeni večer. V soboto bo spominski Bubin tek na Javornik, zvečer pa mini koncert generacij Wajdovski rokenrol. Nastopile bodo skupine TNT, EnPikoBand, Abadon, Skalp in za to priložnost znova zbrani Big Bibls Brothers Band. V nedeljo bodo za zabavo poskrbeli Modrijani.


Najbolj brano