V duhu odprtega in kritičnega uma

Kdor želi našteti, kaj vse je Vlado Šav (1945-2008) bil in počel, nima lahkega dela. Dramski igralec, performer, pesnik, pisatelj, kritični premišljevalec družbe, častilec, raziskovalec in poznavalec narave in še marsikaj. Istrski Prometej je naslov razstave, ki so jo ob 10. obletnici smrti v avli Osrednje knjižnice Srečka Vilharja v Kopru predsinočnjim odprli ob 10. obletnici smrti.

S hčerko Heleno Šav Suban sta spomine obujala  Šavova nekdanja 
sodelavca: Dušan Jovanović (levo), ki je leta 1984 oblikoval 
vizualno podobo Šavovega Golobjega vrta, in Etbin Stefančič, ki je 
leta 1975 ustvaril glasbo za  recital pesmi Gabriela Garcie Lorce.  

 Foto: Maja Pertič Gombač
S hčerko Heleno Šav Suban sta spomine obujala Šavova nekdanja sodelavca: Dušan Jovanović (levo), ki je leta 1984 oblikoval vizualno podobo Šavovega Golobjega vrta, in Etbin Stefančič, ki je leta 1975 ustvaril glasbo za recital pesmi Gabriela Garcie Lorce.  Foto: Maja Pertič Gombač

KOPER > Razstava, ki jo je na pobudo Kulturnega kluba in koprske knjižnice zasnoval oblikovalec Dušan Jovanović, ponuja vpogled v raznolikost svetov, v katerih je Vlado Šav živel in ustvarjal. Odprtje, ki so se ga udeležili njegovi številni nekdanji sodelavci, prijatelji in sorodniki, pa ni zaznamovala uradnost kakršnegakoli protokola, temveč obujanje spominov in prijetno druženje, kakršnega bi si najbrž želel tudi odprti Šavov duh.


Najbolj brano