Umrl Robin Parkinson, gospod Ernest Leclerc iz serije Alo Alo

Angleški igralec Robin Parkinson, znan po svojih vlogah v televizijski serijah, kot je Alo Alo, je umrl v starosti 92 let. V Veliki Britaniji je bil znan tudi kot pripovedovalec otroške oddaje Button Moon, poroča britanski BBC.

Angleški igralec Robin Parkinson, znan po svojih vlogah v televizijski serijah, kot je Alo Alo, je umrl v starosti 92 let.
Angleški igralec Robin Parkinson, znan po svojih vlogah v televizijski serijah, kot je Alo Alo, je umrl v starosti 92 let. 

LONDON > Kot so sporočili iz igralčeve družine, je Parkinson umrl mirno ob prisotnosti žene in hčera.

Soigralka v britanski televizijski nanizanki 'Allo 'Allo! Vicki Michelle se je soigralcu, ki je igral gospoda Ernesta Leclerca v letih 1991 in 1992, poklonila in ga opisala kot resnično čudovitega človeka. Parkinson je vlogo Leclerca prevzel po smrti prvega igralca v tej vlogi Dereka Royla.

Robin Parkinson je nastopal tudi na gledaliških odrih londonskega West Enda in drugod po Združenem kraljestvu ter v 80. letih minulega stoletja v različnih televizijskih reklamah. Svojo igralsko kariero je začel v gledališču Belgrade v angleškem mestu Coventry. Na filmu se je prvič pojavil leta 1963 v filmu Billy Lažnivec.


Najbolj brano