Umrl raper Coolio, znan po pesmi Gangsta's Paradise

V 60. letu je domu prijatelja v Los Angelesu umrl raper Coolio, ki je zaslovel v 90. letih prejšnjega stoletja z uspešnicami, kot sta Gangsta's Paradise in Fantastic Voyage. Novico je sporočil njegov dolgoletni menedžer Jarez Posey, vzrok smrti pa še ni znan.

Coolio je nase prvič opozoril leta leta 1994 z izdajo prvega albuma 
It Takes a Thief z naslovno pesmijo Fantastic Voyage Foto: Andraž Gombač
Coolio je nase prvič opozoril leta leta 1994 z izdajo prvega albuma It Takes a Thief z naslovno pesmijo Fantastic Voyage Foto: Andraž Gombač

LOS ANGELES > Coolio s pravim imenom Artis Leon Ivey mlajši je s pesmijo Gangsta's Paradise leta 1995 osvojil glasbeno nagrado grammy za najboljši samostojni rap nastop.

Gangsta's Paradise je bila tudi nosilna pesem filma Nevarna srca (Dangerous Minds) Johna N. Smitha iz leta 1995, v katerem Michelle Pfeiffer igra učiteljico v eni od nevarnih kalifornijskih srednjih šol.

Raper je nase opozoril leta leta 1994 z izdajo prvega albuma It Takes a Thief z naslovno pesmijo Fantastic Voyage. Gangsta's Paradise pa je leta 1995 s svojim temačnim besedilom postala hit številka ena v ZDA. V času glasbene kariere je Coolio dobil še pet nominacij za grammyje.

Rodil se je v Pensilvaniji nedaleč od Pittsburgha, kasneje pa se je preselil v Compton v Kalifornijo, kjer je obiskoval višjo šolo in obenem delal kot gasilec in letališki varnostnik.


Najbolj brano