Tradicionalni novoletni koncert Slovenske filharmonije na spletu

V Slovenski filharmoniji so letošnji tradicionalni novoletni koncert zaradi epidemioloških razmer prestavili na splet. Pripravili so koncert lepe in žlahtne glasbe za ljubitelje in poznavalce z naslovom Povabilo na ples, katerega prenos se bo začel ob 18. uri. Zboru in Orkestru Slovenske filharmonije bo dirigiral Philipp von Steinaecker.

Nastop Orkestra slovenske filharmonije na koprskem potniškem 
terminalu septembra 2019.
Nastop Orkestra slovenske filharmonije na koprskem potniškem terminalu septembra 2019. 

LJUBLJANA > Pod dirigentskim vodstvom maestra Philippa von Steinaeckerja bosta ob članih Orkestra in Zbora Slovenske filharmonije na nocojšnjem koncertu nastopila tudi oboist Sorin Crudu in pianist Ivan Ferčič.

Na koncertu se bodo zvrstili najrazličnejši stavki plesnih suit, serenad, zborov in simfonij Benjamina Brittna, Dimitrija Šostakoviča, Antonina Dvoržaka, Gioachina Rossnija, Johannesa Brahmsa, Johanna Straussa mlajšega in Hectorja Berlioza, pečat domačnosti pa bodo zagotovo pustile prikupne skladbe Josipa Ipavca, Stanka Premrla in Antona Lajovica.

Povezovali jih bodo zapeljivi verzi letošnjega dobitnika Prešernove nagrade Ferija Lainščka v interpretaciji Borisa Cavazze, piše v sporočilu za javnost.

Koncert, ki bo izveden v Dvorani Marjana Kozine Slovenske filharmonije, bo na ogled preko spletne strani www.filharmonija.si. Na tej povezavi so sicer dostopni tudi preostali posnetki Drugega vala Filharmoničnih spletnih koncertov.


Najbolj brano