Taylor Swift - zvezda podelitev ameriških glasbenih nagrad

V nedeljo so podelili ameriške glasbene nagrade, na katerih je v sklopu podelitve, ki je potekala v Los Angelesu, nagrado za glasbenico leta prejela Taylor Swift. Nagrade za najboljše skladbe in nastope preteklega leta so po izboru oboževalcev prejeli tudi Harry Styles, Elton Jon in Dua Lipa ter Maneskin.

Taylor Swift je s 40 zmagami v svoji karieri postala največkrat 
nagrajena umetnica v zgodovini podeljevanja ameriških glasbenih 
nagrad. Foto: JIM RUYMEN / UPI / Profimedia
Taylor Swift je s 40 zmagami v svoji karieri postala največkrat nagrajena umetnica v zgodovini podeljevanja ameriških glasbenih nagrad. Foto: JIM RUYMEN / UPI / Profimedia

LOS ANGELES Izvajalec z največ nominacijami letošnjih ameriških glasbenih nagrad je bil portoriški raper in pevec Bad Bunny. Nominiran je bil v osmih kategorijah in je na podelitvi prejel nagrado za najljubšega izvajalca latino glasbe in za najljubši latino album z Un Verano Sin Ti.

Večer je kljub Bunnyjevim številnim nominacijam pripadel Taylor Swift, ki je zmagala v vseh šestih kategorijah, za katere je bila nominirana. Tako je Swift s 40 zmagami v svoji karieri postala največkrat nagrajena umetnica v zgodovini podeljevanja teh nagrad, poročajo pri CNN. Prejela je najprestižnejšo nagrado večera, za glasbenika ali glasbenico leta, za katero so bili nominirni še Beyonce, Harry Styles, The Weekend, Drake, Adele in Bad Bunny. V tej kategoriji je bila nominirana že devetič, sedemkrat pa je nagrado tudi prejela.

"To je nagrada, s katero praznujem leta trdega dela, ustvarjanja, zabave in spominov. Spomini, ki sem jih imela v preteklih letih z vami, oboževalci, mi veliko pomenijo," se je ob podelitvi oboževalcem poklonila Swift. S pomočjo njihovih glasov je prejela še nagrade za najboljšo pop izvajalko, za najboljšo country izvajalko, za najboljši pop album leta z Red in za najboljši videospot z All Too Well.

Večkrat nagrajeni britanski glasbenik Harry Styles je prejel nagrado za najboljšega pop izvajalca in za najboljšo pop skladbo z As it was. Lanskoletni evrovizijski zmagovalci Maneskin so prejeli nagrado za najboljšo rock skladbo Beggin'. Elton John pa je v kategoriji za najboljše sodelovanje z Duo Lipo prvič po letu 1988 prejel ameriško glasbeno nagrado in tako postal najdlje priznani umetnik v zgodovini podeljevanja nagrad, so še zapisali pri CNN.

Nagrado za ikono je prejel Lionel Richie, nastopili pa so še Pink, Stevie Wonder in Charlie Puth.


Najbolj brano