Stoletje mjuzikla v gledališču

Drevi ob 20.30 bo Slovensko stalno gledališče Trst na velikem odru Kulturnega doma sezono odprlo s koprodukcijo treh primorskih gledališč Stoletje mjuzikla, v začetku julija premierno uprizorjeno na 27. Primorskem poletnem festivalu v Kopru.

V Stoletju mjuzikla igra in prepeva tudi Tržačanka Patrizia Jurinčič 
Finžgar iz novogoriškega gledališča.  Foto: Jaka Varmuž
V Stoletju mjuzikla igra in prepeva tudi Tržačanka Patrizia Jurinčič Finžgar iz novogoriškega gledališča.  Foto: Jaka Varmuž

TRST > Stoletje mjuzikla je koprodukcija tržaškega, novogoriškega in koprskega gledališča, ki jo je poleti z veliko in raznoliko ekipo na oder postavil češki režiser Stanislav Moša. “Z izborom nisem želel predstaviti najvšečnejših ali komercialno najuspešnejših pevskih točk, temveč tiste, ki predstavljajo nekakšne mejnike v razvoju glasbenega gledališča. Izbral sem točke iz tistih muzikalov, ki jih dobro poznam in sem jih tudi že režiral, ter jih povezal v preizkušen model koncertne predstave,” je dejal. Zazvenijo skladbe iz muzikalov Lasje, Nesrečniki, Mačke, Evita, My Fair Lady, Zgodba z zahodne strani, Jesus Christ Superstar, Fantom iz opere, Mary Poppins, Levji kralj, Moulin Rouge ...

Ob dirigentu, glasbeniku in aranžerju Patriku Greblu, ki nastopa tudi v vlogi povezovalca in pevca, igrata klaviaturist Boštjan Grabnar in Klemen Kotar na pihalih, igrajo in prepevajo Tinkara Kovač, Petr Gazdík, Lara Komar, Primož Forte, Patrizia Jurinčič Finžgar, Jure Kopušar, Anja Drnovšek in Rok Matek, plešejo pa Dana Petretič, Eva Tancer, Siniša Bukinac in Angelo Menolascina. Sodelovali so še koreografinja Aneta Majerová, kostumografinja Andrea Kučerová, scenograf Petr Hloušek, dramaturg Mirko Vuksanović, oblikovalec svetlobe Jaka Varmuž, oblikovalec zvoka Gaber Radojevič, asistenta režije Ivan Loboda in Renata Vidič ter drugi. Ponovitve se bodo v Trstu vrstile do 11. oktobra.

Vezno besedilo v slovenščini bo pospremljeno z italijanskimi nadnapisi, angleški songi pa s slovenskim in italijanskimi.

V preddverju kulturnega doma bodo pred drevišnjo premiero, ob 19.30, odprli muzejsko razstavo o slovenskih alpinistkah Korajža je ženskega spola.


Najbolj brano