Smeh od Krasa do Kopra

Sinoči se je s ponovitvijo komedije Buh pomagej v Sežani pričel “ta smeš'n festival” Bunga, ki ga bo drevi ob 20. uri zaokrožil večer stand-up komikov. Nastopili bodo v amfiteatru Kosovelovega doma Sežana, v primeru dežja pa v dvorani. Oba večera bodo ponovili v koprski dvorani sv. Frančiška - že jutri stand-up nastope, v nedeljo pa še komedijo.

  Foto: Boštjan Majcen
Foto: Boštjan Majcen

SEŽANA, KOPER > Nad mini festivalom Bunga, ki je zaživel lani, bdi komik Žan Papič, tudi igralec v komediji Buh pomagej, ki so jo sinoči še zadnjič uprizorili na matičnem sežanskem odru, na Gospodov dan pa bo gostovala še v Kopru. V igri, ki jo je napisal z Borisom Devetakom, Papič nastopi kot Tuljo Mahnič, stalna stranka v bifeju, pomenljivo poimenovanem Eden. Tuljo, lastnik pogrebnega zavoda Eden manj, tam rad pomodruje z gostilničarjem Markom v podobi Franka Korošca. Nekega dne ju preseneti obisk samega Boga, ki jima oznani, da pripravlja nov vesoljni potop in da bo med vsemi Zemljani rešil prav njiju. Opogumljena možakarja mu postavita vrsto pogojev in ga seznanita z možnimi potmi do nove, pravičnejše ureditve sveta ter se iz vase zagledanih in koristoljubnih Slovencev vse bolj spreminjata v bojevnika za dobrobit človeštva ... Predstavo, ki jo je zavod Smejmo se na oder postavil v koprodukciji s Kosovelovim domom Sežana, je režiral Danijel Malalan, za kostume je poskrbela Tina Bonča, za scenografijo pa Klemen Merhar in Boštjan Majcen.

Na drevišnjem Večeru komikov, ki ga bodo jutri ponovili še v koprski dvorani sv. Frančiška, bodo nastopili Gašper Bergant (#obrazreklam), Lucija Ćirović (#fata), Milan Vodopivec (#vaškižupnik) in  Maja Blagovič (#vaškaopravljivka), Srđan Jovanović (#balkanac) in povezovalec Žan Papič (#zagatepst).

Na drevišnjem Večeru komikov v Sežani, ki ga bodo jutri ponovili še v Kopru, bodo nastopili Gašper Bergant, Lucija Ćirović, Milan Vodopivec in Maja Blagovič, Srđan Jovanović in povezovalec  Žan Papič.

Vstopnica za posamezen večer stane 15 evrov, za oba skupaj pa 20.


Najbolj brano