Slovo priljubljene Berte

V 78. letu starosti je preminila igralka Conchata Ferrell, ki je v humoristični televizijski seriji Dva moža in pol igrala Berto.

 Foto: Lester Cohen
Foto: Lester Cohen

LONDON > Nastopila je še v mnogih drugih TV serijah in filmih, denimo v biografskem filmu Erin Brokovich, v filmu Edward Škarjeroki in v romantični komediji Skrivnostna ptica. Prejela je več nagrad in tri nominacije za nagrado emmy.

Čeprav se je Conchata Ferrell pojavila v številnih vlogah, je najbolj znana kot zadirčna hišna oskrbnica Berta iz serije Dva moža in pol, v kateri je med leti 2003 in 2015 zaigrala v vseh 12 sezonah. Vloga ji je leta 2005 in 2007 prinesla nominaciji za emmyja.

Za nagrado emmy je bila sicer prvič nominirana leta 1992, ko je v pravniški drami Zakon v L.A.-ju igrala odvetnico Susan Bloom. Vlogo je za The Times opisala kot “kombinacijo super agentke in super odvetnice”.

Hollywoodska kariera Conchate Ferrel se je začela v 70. letih minulega stoletja, ko se je s krajšimi vlogami pojavljala v televizijskih serijah. Za gledališke nastope je prejela več nagrad, med njimi tri leta 1974 za najboljšo igralko, ko je upodobila Gertrude Blum v The Sea Horse avtorja Edwarda J. Moora.


Najbolj brano