Skupaj igrajo in se sladkajo s krofi

Klara Stopar, Aljaž Danieli, Kristian Jenko, Martin Rojc in Gašper Fabjančič so obetavni harmonikarji, ki pod vodstvom Zorana Lupinca osvajajo nagrado za nagrado. Nazadnje so zmagovali v Murski Soboti in celo v Beogradu, od koder sta se Gašper in Klara vrnila kot absolutna zmagovalca.

Obetavni harmonikarji: Aljaž Danieli, Klara Stopar, Martin Rojc  
(spredaj z leve),  Gašper Fabjančič (zadaj levo) in Kristian Jenko 
(desno). Mednje se je ponosno postavil profesor  Zoran Lupinc.
Obetavni harmonikarji: Aljaž Danieli, Klara Stopar, Martin Rojc (spredaj z leve), Gašper Fabjančič (zadaj levo) in Kristian Jenko (desno). Mednje se je ponosno postavil profesor Zoran Lupinc. 

ILIRSKA BISTRICA > “U, mamma mia, to šolsko leto je pa res enkratno!” je na vprašanje, ali je zadovoljen z uspehi mladih učencev, odgovoril glasbenik in profesor Zoran Lupinc. V ilirskobistriški glasbeni šoli, kjer že leta poučuje diatonično harmoniko, se je oblikovala skupna petih obetavnih glasbenikov hitrih prstov in odličnih ušes, ki se z nobenega tekmovanja ali srečanja ne vrne brez najžlahtnejših odličij.

Minulo nedeljo so se vrnili z mednarodnega srečanja Panonnia accordion v Murski Soboti, kjer so Kristijan Jenko, Aljaž Danieli in Gašper Fabjančič osvojili zlata priznanja, Danieli in Fabjančič sta poleg tega osvojila še prvo, Jenko pa tretjo nagrado. Za piko na i je Fabjančič osvojil tudi absolutno prvo mesto.

Štirje fantje in dekletce pa so tovrstnih medalj že skoraj navajeni. Pred časom so se namreč vrnili z mednarodnega tekmovanja v srbskem glavnem mestu, kjer so prav tako pometli s konkurenco. Pravzaprav je še najbolj pometla komaj osemletna Klara Stopar, ki je festival MehFest sklenila kot absolutna zmagovalka z najvišjo oceno med tekmovalci. Osvojila je 99,92 točke. Zlat je bil tudi Fabjančič, v svoji kategoriji je zasedel drugo mesto. Oba sta prej tekmovala še v Portorožu in bil prav tako zlata.

Prejšnji mesec sta zlati priznanji osvojila tudi Jenko in Klara Stopar na državnem tekmovanju zveze diatonične harmonike Slovenije, Stoparjeva, Danieli, Jenko in Martin Rojc pa so na tekmovanju najboljših učencev slovenskih glasbenih šol v Kamniku priigrali tri zlate in eno srebrno nagrado, Stoparjeva je prejela nagrado na najobetavnejšo najmlajšo tekmovalko, Rojc pa nagrado za najboljšo izvedbo obvezne skladbe. Fabjančič in Jenko sta pred tem postala zlata tudi na mednarodnem tekmovanju za nagrado Avsenik v Begunjah.

“Vsako šolsko leto imam kakega odličnega tekmovalca, da bi jih imel pet, pa se še ni zgodilo,” je zadovoljen Lupinc. “Očitno se je med njimi oblikovala posebna vez. Skupaj hodimo na srečanja in tekmovanja, vadimo, gremo na krofe in vidim, kako se drug drugega bodrijo in si dajejo korajžo. Tako se je ustvarila čudovita skupina.”

Klara Stopar je iz Račic, Gašper Fabjančič iz Hrušice, Martin Rojc iz Dolnjega Zemona, Kristian Jenko iz Topolca, Aljaž Danieli pa iz Križa nad Trstom.


Najbolj brano