Škrlatni dež, Doris in Layla

Četudi je že pred leti dejal, da na turnejo ne bo šel več, še zmeraj nastopa in navdušuje. 74-letni Eric Clapton te dni nastopa v Londonu, več oboževalcev iz Slovenije pa mu bo kmalu prisluhnilo na Dunaju.

Eric Clapton se vrača  v dunajsko Stadhtalle, kjer je  nazadnje 
nastopil pred petimi leti. Foto: Andraž Gombač
Eric Clapton se vrača v dunajsko Stadhtalle, kjer je nazadnje nastopil pred petimi leti. Foto: Andraž Gombač

LONDON, DUNAJ > Eric Clapton, mojster bluesa in rocka, kitarski bog, je pred petimi leti sporočil, da ne bo več nastopal na turnejah, zlasti zaradi težav s hrbtenico. Občasno vseeno še nastopi in tudi krene na pot, četudi krajšo.

S svojim bendom bo nocoj še tretjič zapored nastopil v prestižni londonski dvorani Royal Albert Hall, na svojem najljubšem prizorišču. Tokratni uvodni koncert je v ponedeljek odprl s Qué Será, Será, ki jo je Doris Day leta 1956 prepevala v Hitchcockovem filmu Mož, ki je preveč vedel.

Clapton se ni poklonil samo tistega dne umrli ameriški igralki, ampak tudi kolegu, ki je za vedno obmolknil pred tremi leti - v dodatku je zapel uspešnico Purple Rain, ki jo je Prince za istoimenski film z bendom The Revolution posnel leta 1984. Vmes so seveda zazvenele mnoge iz železnega repertoarja: Pretending, Hoochie Coochie Man, I Shot the Sheriff, Tears in Heaven, Change the World, Running on Faith, Crossroads, Layla ...

Mojster bo prihodnji mesec posejal še prgišče koncertov po celini - največ oboževalcev iz Slovenije mu bo prisluhnilo v dunajski dvorani Stadthalle, kjer je nazadnje nastopil pred petimi leti. Vstopnice, naprodaj od 88 do 194 evrov, so že skoraj pošle.


Najbolj brano