Samuel Lucas: “Več kot sem napisal, bolje sem se počutil”

“Ljudje lahko damo vse, kar imamo, če le verjamemo v sočloveka in v svoj življenjski cilj,” o sporočilu svoje nove pesmi z naslovom Vse, kar imam, ki je nastala že v prvem koronskem letu 2020, pove slovenski glasbenik koprskega porekla in svetovljanskih izkušenj Samuel Lucas.

Tako kot za številne druge glasbenike so časi znova zelo negotovi 
tudi za Samuela Lucasa. “Trenutno vam lahko poklonim le novo 
pesem - to je Vse, kar imam,” pravi. Foto: Foto Factory
Tako kot za številne druge glasbenike so časi znova zelo negotovi tudi za Samuela Lucasa. “Trenutno vam lahko poklonim le novo pesem - to je Vse, kar imam,” pravi. Foto: Foto Factory

“Veliko nove glasbe sem spisal v koronskem času. Na začetku, priznam, so mi nove okoliščine odvzele precej volje, tako kot marsikateremu glasbeniku. Po kitari nisem posegel tolikokrat, kot bi si želel. Ko sem sprejel nove okoliščine, pa sem vendarle lahko začel ustvarjati. In več kot sem pisal, bolje sem se počutil. Muzika je res balzam za dušo,” razmišlja Samuel Lucas.

Tako je njegov ustvarjalni navdih prinesel tudi skladbo Vse, kar imam, za katero je glasbo napisal sam, besedilo pa je izpod peresa njegovega dolgoletnega prijatelja in sodelavca Roka Lunačka. “Samuel je izjemen človek, tako iz glasbene kot človeške perspektive. Tale nova pesem je tudi mene 'zagrabila' in ne spustila že od prvega poslušanja dalje,” je Lunaček komentiral njuno vnovično sodelovanje.

“Pesem je poklon glasbi, ljudem in vsem dobrim stvarem, ki jih vsak izmed nas nosi v sebi,” dodaja Lucas.

Svoje znanje je k njej prispevala izjemna ekipa glasbenikov: Amir Karalić (kitare), Igor Geržina (saksofon), Marko Lazarić (bobni), Henry Radanović (bas kitara) in Ivan Popeskić (klaviature), ki je pesem tudi produciral.

Tako kot zadnjih sedem videospotov za Lucasove pesmi, je tudi najnovejšega, ki so ga posneli v Ljubljani, ustvaril Rok Breznik iz Foto factory. V njem nastopa del članov Lucasovega banda The Groove Station: Jure Doles, Erik Kramberger, Marko Klobčar, Blaž Sotošek in Igor Mitrov. Prava paša za oči pa sta izjemna plesalca Varja Vitorovič in Rok Cerkvenik.

“Letošnje poletje in jesen sta bila zame zelo delovna. Neskončno vesel sem bil, da smo se lahko objemali skozi glasbo, zadnje tedne pa se je za nas umetnike žal spet vse ustavilo. Nastopi glasbenikom so odpovedujejo ali prestavljajo in prihodnost je ponovno negotova. Trenutno vam lahko poklonim le novo pesem - to je Vse, kar imam,” ob izdaji nove skladbe sporoča Samuel Lucas.


Najbolj brano