S koračnicami so navdušili tudi zunaj dvorane

Iz Filadelfie v Kalabriji se je Pihalni orkester Vogrsko pred dnevi vrnil s srebrno plaketo. Udeležil se je že 10. mednarodnega glasbenega tekmovanja, na katerem se je predstavil s štirimi skladbami in osvojil 87 točk.

Pihalni orkester Vogrsko je v Kalabriji na mednarodnem tekmovanju osvojil srebrno plaketo. Foto: Jakob Gustin
Pihalni orkester Vogrsko je v Kalabriji na mednarodnem tekmovanju osvojil srebrno plaketo. Foto: Jakob Gustin

Pihalni orkester Vogrsko se je pod taktirko Nejca Kovačiča udeležil 10. mednarodnega glasbenega tekmovanja v mestu Filadelfia v italijanski pokrajini Kalabrija. Na tekmovanju je 36 članov orkestra v B kategoriji doseglo 87 točk, s čimer so osvojili srebrno plaketo.

Primorski glasbeniki so se na tekmovanju predstavili najprej z ogrevalno skladbo finskega skladatelja Jeana SibeliusaAndante Festivo. Sledila je obvezna tekmovalna skladba Castrum Alemorum nizozemskega skladatelja Jacoba De Haana; ta je bil tudi predsednik tričlanske strokovne žirije, ki je ocenjevala nastopajoče na mednarodnem tekmovanju. Poleg njega sta bila v žiriji še Alfio Zito in Giuseppe Barletta. V tekmovalni program so morali nastopajoči vključiti tudi skladbo po lastni izbiri. Vogrinski godbeniki so za zaključek svojega tekmovalnega nastopa zaigrali skladbo Vesuvius Franka Tichelija.

Veseli in ponosni na dosežen uspeh so godbeniki za instrumente poprijeli tudi po razglasitvi rezultatov. Na trgu pred dvorano so z igranjem domačih koračnic ustvarili nadvse prijetno vzdušje in z nastopom zopet navdušili poslušalce. Ti trenutki, pa tudi sprehodi ob morju in druženje, prepleteni z glasbo, smehom, pesmijo ter prijetnimi klepeti, bodo vsem članom orkestra ostali v lepem spominu.

S prejemom srebrne plakete je Pihalni orkester Vogrsko uspešno sklenil letošnjo sezono in se odpravlja na zaslužene poletne počitnice. Zagotovo pa so godbeniki s tem tekmovanjem dobili dodatni zagon za nadaljnje delo in glasbene projekte, ki jih še čakajo.


Najbolj brano