Rokerji na odru, plošče na sejmu

Po predlanskem krstu bo nocoj v amfiteatru Avditorija Portorož zagrmel drugi Festival Kanela, danes in v nedeljo pa bo v avli avditorija še prvi obalni bolšji sejem prodajalcev in zbirateljev starih gramofonov, posebnih izdelkov in avdio opreme.

Skupina Eskobars je na pot krenila pred 12 leti.
Skupina Eskobars je na pot krenila pred 12 leti.  

PORTOROŽ > V 25 letih delovanja kultnega lokala Kanela bar je Dragan Sojič organiziral več kot 500 koncertov, poleg tega pa tudi vrsto drugih kulturnih dogodkov; na portoroški plaži so tako nastopili Parni valjak, Kameleoni, Jan Plestenjak, Pero Lovšin, Zmelkoow, Big Foot Mama, Janez Bončina Benč, Chris Jagger, HeaveniX, Avtomobili in mnogi drugi.

Sin lastnika znamke Kanela bar Bogdan Sojič nadaljuje zgodbo - ustanovil je nevladno mladinsko kulturno društvo M.K.C. Kanela, v njegovem imenu pa združil poklon dvema legendarnima kluboma v slovenski Istri - tako Kaneli kakor tudi koprskemu MKC-ju pod vodstvom Marka Breclja.

Društvo, usmerjeno v podporo in promocijo glasbene kulture, ta konec tedna prireja drugi Festival Kanela - na oder bodo danes ob 18. uri najprej stopili zmagovalci natečaja Obalna mini turneja za neznane, od 20. ure dalje pa se bodo zvrstile skupine Stella s Planeta X, Grafenberg und the Alkotesters, Curbriges in bend, ki je bil doma v Kanela baru - Eskobars, ki bodo s koncertom obeležili 12. obletnico ustanovitve. Nastopili bodo pevec in kitarist Jure Lesar, bobnar Bogdan Sojič basist Rok Druškovič in kitarist Jan Fanedl.

Ob 23. uri bo oder zasedel Pero Lovšin s Španskimi borci, zatem pa bodo razglasili zmagovalca glasbenega natečaja, čemur bo sled nastop Kanela Bar All Stars Banda z gosti.

Bolšji sejem prodajalcev in zbirateljev starih gramofonov in avdio opreme bo v avli avditorija v soboto in nedeljo od 10. do 18. ure, v soboto bodo poleg tega istrski umetniki risali na ogromna platna, ki jih bodo zvečer izobesili na koncertu v avditoriju.


Najbolj brano