Rock se danes vrača na goro

Na Šentviško planoto v okolici Tolmina se vrača dobrodelni festival Gora Rocka. Festival, ki ga poganja 250 prostovoljcev. Festival, na katerem nobena natakarica, redar ali pobiralec smeti za svoje delo ne želi prejeti plačila. Festival, za katerega živi celotna Šentviška planota.

Hamo & Tribute 2 love bo nastopi nocoj.   Foto: Tomaž Primožič/FPA
Hamo & Tribute 2 love bo nastopi nocoj.  Foto: Tomaž Primožič/FPA

ŠENTVIŠKA PLANOTA Izkupiček festivala bo tudi letos, kakor do sedaj, namenjen lokalni skupnosti, posameznikom in dobrodelnim ustanovam. “V vseh letih obstoja festivala smo podarili že skoraj 160.000 evrov!” poudarjajo organizatorji. Festival obišče do 15.000 obiskovalcev.

Kdo igra?

Tudi letos so se organizatorji potrudili privabiti najboljše domače in tuje skupine; na Gori Rocka bo nastopilo kar 22 glasbenih skupin. Posebej izpostavljajo svetovno znano finsko rock-country zasedbo Steve'N'Seagulls, katerih posnetki na portalu YouTube presegajo 150 milijonov ogledov. Nastopili bodo danes. Pred njimi pa bosta obiskovalce dodobra ogrela Hamo & Tribute 2 love ter Magnifico. Petkov nabor nastopajočih vsebuje tudi Tabu, Jocker Out in Šank Rock. V soboto pa se bodo na odru med drugimi zvrstili tudi Društvo mrtvih pesnikov, Big foot mama in S.A.R.S.

160.000

evrov so podarili organizatorji v vseh letih festivala

Dnevni program

Tudi letos bo dnevni program obogaten z veliko športnimi in kulturnimi dejavnostmi. Na festival prijahajo stand up komiki Gašper Bergant, Andrej Težak Tešky, Marko Žerjal in drugi, ki bodo poskrbeli za smeh in zabavo.

Niti brez športa ne bo šlo. Pripravljajo tekmovanja v odbojki, nogometu, metu lesene klade, poligonu. Obiskovalcem bo vedno na voljo tudi bazen.

Rockerski drevored

Znova dokazujejo, da je ob zeleni in neokrnjeni Šentviški planoti zelen tudi festival. Skupaj z nastopajočimi bodo nadaljevali s projektom zasajevanje rockerskega drevoreda. “Največje rockerske zvezde, ki nastopajo na našem festivalu vsako leto zasadijo drevo. S tem si želimo ohraniti naravo, v kateri se festival odvija. Z drevoredom vračamo naravi svež zrak, brez katerega ni življenja, ni prehrane, ni piva in ni rocka!” poudarjajo.

Organizatorji vedno poudarjajo, da festival, kar se da, minimalno obremenjuje naravo. “Pijačo bomo točili izključno v pralne kozarce vseh dimenzij, Kavo bomo s sladkorjem mešali z lesenimi palčkami, koktajle pa bomo srkali skozi posebne slamice. Uporabljali bomo tudi posebne biorazgradljive plastenke za vodo,” naštevajo.


Najbolj brano