Prvi izsledki uradne preiskave o smrti Keitha Flinta

Stekla je uradna preiskava o vzroku smrti pevca skupine The Prodigy Keitha Flinta. Kot poroča britanski BBC, je za zdaj znano, da se je 49-letni glasbenik obesil, še vedno pa se čaka na rezultate toksikološke preiskave. Mrliška oglednica Caroline Beasley-Murray je sporočila, da bo z ogledom nadaljevala 23. julija.

Stekla je uradna preiskava o vzroku smrti pevca skupine The 
Prodigy Keitha Flinta. Foto: Scott Sandars/Wikipedia
Stekla je uradna preiskava o vzroku smrti pevca skupine The Prodigy Keitha Flinta. Foto: Scott Sandars/Wikipedia

LONDON > Flinta so našli mrtvega na njegovem domu v Essexu pred tednom dni. Tedaj so iz pisarne mrliške oglednice sporočili, da njegove smrti ne obravnavajo kot sumljive. The Prodigy so kmalu za tem v sporočilu na Facebooku potrdili pevčevo smrt ter zapisali, da je bil Flint "pionir, inovator in resnična legenda".

Vzrok Flintove smrti do danes ni bil uradno znan, se je pa takoj po tragični novici na instagram strani skupine oglasil klaviaturist in tekstopisec Liam Howlett in užaloščen zapisal, da si je Flint vzel življenje. "Sem totalno šokiran, prekleto jezen, zmeden in strtega srca...R.I.P. brat," je sklenil zapis.

Flint je že v preteklosti bolehal za depresijo. Nekoč je dejal, da so ga preganjale tudi samomorilne misli, a da je bil prevelika reva, da bi si kaj storil. Lani se je glasbenik razšel s soprogo, DJ-ko Mayumi Kai. Kot poročajo tuji mediji, naj bi jo le nekaj dni pred smrtjo rotil, naj se vrne k njemu, a ona tega ni želela in prav ta njena odločitev, naj bi pevca pahnila v depresijo.

Kljub temačnim mislim pevec navzven ni dajal vtisa, da ima težave. Le dva dni pred smrtjo se je udeležil petkilometrskega teka po parku v Chelmsfordu. Po pisanju BBC je dosegel svoj najboljši čas za to razdaljo - 21 minut in 22 sekund, prav tako so ga videli s prijateljem sproščeno kramljati v lokalnem pubu.

The Prodigy so sicer studijski album No Tourists izdali novembra, nedavno so sklenili turnejo po Avstraliji, maja pa bi morali kreniti na turnejo po ZDA. Vendar sta člana zasedbe Howlett in Maxim sporočila, da po Flintovi smrti The Prodigy odpovedujejo vse načrtovane nastope.


Najbolj brano