Poslovil se je basist zasedbe ZZ Top Dusty Hill

V 73. letu starosti je umrl Dusty Hill, basist in eden od pevcev legendarne ameriške blues-rock skupine ZZ Top. Novico sta v sredo na facebooku objavila druga dva člana skupine. Vzroka smrti nista navedla. Trio je znan po uspešnicah, kot sta Gimme All Your Lovin' in Legs.

V 73. letu starosti je umrl Dusty Hill, basist in eden od pevcev 
legendarne ameriške blues-rock skupine ZZ Top. Foto: Ralph 
Arvesen
V 73. letu starosti je umrl Dusty Hill, basist in eden od pevcev legendarne ameriške blues-rock skupine ZZ Top. Foto: Ralph Arvesen 

HOUSTON > "Z žalostjo sva sprejela novico, da je najin 'sopotnik' Dusty Hill v spanju umrl na svojem domu v Houstonu. Tvoja osebnost, smisel za humor in nenehna predanost skupini so nam omogočili, da smo pridobili veliko oboževalcev, ki te bodo pogrešali, tako kot te bova midva," sta zapisala bobnar Franck Beard ter drugi pevec skupine in kitarist Billy Gibbons.

Skupina je 21. julija na spletni strani objavila, da se Hill s turneje vrača v Teksas zaradi težav s kolkom. Začasno ga je nato nadomestil Elwood Francis tako na basu kot tudi ustni harmoniki.

Hill se je rodil leta 1949 v Dallasu v ameriški zvezni državi Teksas. Skupini ZZ Top se je pridružil leta 1970, leto dni po izidu njihovega prvega singla. V naslednjih petih desetletjih je postal prepoznaven po dolgi bradi, sončnih očalih in klobuku, prav tako kot Gibbons.

Skupini je komercialni preboj uspel s pesmijo La Grange, ki je hvalnica razvpitemu bordelu Chicken Ranch v teksaškem mestu La Grange.

Med njihovimi uspešnicami so še Tush iz leta 1975, Sharp Dressed Man in Sleeping Bag.

Izdali so 15 studijskih albumov, zadnjega leta 2012. Leta 2004 je bila skupina sprejeta v Dvorano slavnih rock'n'rolla.


Najbolj brano