Podelitev oskarjev prihodnje leto bo vodil igralec Kevin Hart

Ameriški komik in igralec Kevin Hart bo februarja vodil 91. podelitev nagrad Akademije filmskih umetnosti in znanosti. “Že leta me snubijo, da bi bil voditelj oskarjev, a moj odgovor je bil vedno enak. Rekel sem, da bo to zame kot komika življenjska priložnost in da se bo zgodilo, ko se bo moralo,” je 39-letnik zapisal na instagramu.

Kevin Hart Foto: Wikipedia/Eva Rinaldi
Kevin Hart Foto: Wikipedia/Eva Rinaldi

LOS ANGELES > Zvezdnik iz filma Jumanji: Dobrodošli v džungli bo gala prireditev vodil po tem, ko jo je dve leti zapored vodil komik Jimmy Kimmel. Kevin Hart je že vodil podelitev video nagrad MTV.

Podelitev oskarjev bo 24. februarja v Hollywoodu. Kot piše francoska tiskovna agencija AFP, se bo moral Hart soočiti z izzivom, kako dvigniti gledanost prireditve. Število gledalcev je namreč zadnji dve letu padalo, lani si je prireditev ogledalo le 26,5 milijona gledalcev za razliko od leta 2014, ko je oskarje spremljalo 43 milijonov gledalcev.

Akademija je zato napovedala več sprememb, me drugim skrajšanje prireditve na tri ure ter podelitev nekaterih nagrad v času reklamnih blokov.

Nominirance bo akademija razglasila 22. januarja.


Najbolj brano