Pevski zbor iz Katalonije drevi v Kopru

V koprski cerkvi Marijinega vnebovzetja bo drevi ob 20.30 nastopil mladi katalonski zbor Cor jove nacional de Catalunya pod vodstvom dirigenta Pere Lluísa Biosce, ki kot gost sodeluje na mednarodnem glasbenem festivalu Europa Cantat v Ljubljani.

 Foto: Juan Miguel MOrales
Foto: Juan Miguel MOrales

KOPER > V zboru pojejo na avdiciji izbrani pevke in pevci iz Katalonije in deluje projektno. Zbor se bo predstavil s sodobnim sakralnim programom, nastopil pa bo pod okriljem 2. mednarodnega mladinskega zborovskega festivala Aegis carminis.

Ta je pravkar sklenil 4. mednarodno tekmovanje zborovskih dirigentov, ki med drugim ponuja tudi različne izobraževalne vsebine in koncerte. Dva koncerta je prireditelj festivala, Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem (APZ UP), izvedel spletno.

Akademski pevski zbor Maribor se je s projektnim komornim orkestrom ter solistoma Andrejo Zakonjšek Krt in Klemnom Gorenškom predstavil z vokalno-instrumentalnim delom Requiem za prednike za sopran in bariton solo, mešani zbor ter komorni orkester skladateljice Tadeje Vulc, Akademski pevski zbor Tone Tomšič Univerze v Ljubljani pod vodstvom Jerice Bukovec pa z monumentalnim delom Fauvel '86 karizmatičnega skladatelja Lojzeta Lebiča.

Za zaključek festivala APZ UP pripravlja še izvedbo projekta Ta citira jazz skladatelja in violinista Marijana Dovića, ki ga je posnel in bo predvidoma predvajan v avgustu.


Najbolj brano