“Pesem, ki je izbrana, to je Ana!” Pika.

Ana Soklič bo na Emi 2021 zaradi vseevropskih covidnih ukrepov predstavila zgolj eno skladbo, s katero nas bo zastopala na letošnji Evroviziji v nizozemskem Rotterdamu. Spektakel, ki si ga bo moč ogledati na nacionalni televiziji 27. februarja, bo posvečen pripravam Ane na Emo in Pesem Evrovizije, v njem pa se bodo spomnili tudi 60. obletnice sodelovanja Slovenije na tem največjem glasbenem festivalu na stari celini.

Letošnjo Emo bosta vodila Nej Šmit in Lea Sirk. Foto: Adrijan Pregelj
Letošnjo Emo bosta vodila Nej Šmit in Lea Sirk. Foto: Adrijan Pregelj

LJUBLJANA > Z Zveze evropskih radiotelevizij EBU so skupaj z nizozemsko televizijo NPO, ki bo gostila letošnjo Pesem Evrovizije, sporočili, da so se zaradi ukrepov, povezanih s pandemijo, morali odpovedati najbolj idealnemu scenariju izvedbe prireditve, po katerem bi evrovizijsko tekmovanje potekalo, kot smo ga bili vajeni.

Podobno so zaradi ukrepov morali tudi na RTV Slovenija prilagoditi načrtovano oddajo Ema 2021. Šov bo posvečen pripravam Ane Soklič na Emo in Pesem Evrovizije, v oddaji pa se bodo tudi spomnili 60. obletnice prvega nastopa nekdanje skupne države na Pesmi Evrovizije. S slovenskim pridihom, seveda.

Ana Soklič bo na Emi 2021 predstavila zgolj eno skladbo, ki je bila izbrana izmed 191 prispelih. Ocenjevali sta jih dve strokovni komisiji. V prvem krogu so bili člani komisije Darja Švajger, Vladimir Graić in Ana Soklič. V drugem krogu pa je komisija - Darja Švajger, Mojca Menart, Matevž Šalehar Hamo - odločala med tremi skladbami. Kot je povzel eden izmed članov strokovne komisije: “Pesem, ki je izbrana, to je Ana!”. Skladbo bo tako moč prvič slišati v posebni oddaji Ema 2021, ki bo na sporedu 27. februarja ob 20. uri na prvem programu nacionalne televizije.

Letošnjo Emo bosta vodila Lea Sirk in Nejc Šmit.

Lea Sirk: “Moja želja, da bi vodila Emo, je bila v bistvu precej večja od tiste, da bi na Emi in Evroviziji tekmovala. Veseli me, da bo Ema tokrat drugačna, netekmovalna, saj se kot oboževalka Evrovizije z veseljem vračam k dobrim zimzelenim skladbam.”

Nejc Šmit: “Izredno se veselim vodenja letošnje Eme. To bo moja druga Ema in ne moreta si biti bolj različni. Zmagovalka je letos uradno znana že pred začetkom, tekmovalnosti ne bo, telefonskega glasovanja ne bo. Ampak brez skrbi, bomo že našli kakšno temo za čivke na twitterju, saj Emo vodim z Leo Sirk (smeh).”


Najbolj brano