Peklenski kavboji z avtorskim prvencem

Obalni metalci Cowboys from Hell v jesen vstopajo z novim videospotom za prvi avtorski komad Leave Me Alone, ki hkrati napoveduje tudi istoimenski prvi avtorski album. Spot bodo premierno predstavili jutri ob 23.45 na youtubu.

Cowboys From Hell Foto: Dejan Jakac
Cowboys From Hell Foto: Dejan Jakac

ISTRA > Videospot so posneli letos poleti v stanovanjskem kompleksu Rozzol Melara nad Trstom, saj so z arhitekturo tržaškega “Alcatraza” v ozadju želeli še bolj poudariti surovost skladbe. Nekaj kadrov so ustvarili tudi pod olimpijskim bazenom v Kopru.

Pod video se podpisuje Andraž Gliha iz produkcijske hiše Videco. Poleg članov benda in puhalca zraka v spotu blesti Leticia Aškerc, poznavalka in jubiteljica kač.

V osmih letih so prekaljeni obalni metalci Cowboys From Hell s svojimi udarnimi in glasnimi koncerti uspeli pridobiti naklonjenost privržencev trših ritmov ne samo širom Slovenije, temveč tudi na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji.

Pravijo, da so čas covida, ki je zelo zarezal v glasbeno sceno, izkoristili za snemanje avtorskih komadov, ki so v njih brbotali že leta. Prvi avtorski album napoveduje pesem Leave Me Alone. Avtor glasbe in besedila, kitarist Vasilij Šušanj pravi, da si ga lahko razlagamo na več načinov: “Vsi mi se v določenih trenutkih življenja borimo proti temnim silam, svojim lastnim ali tistim, ki nam jih vsiljujejo od zunaj.” Poleg Vasilija Cowboys From Hell sestavljajo pevec Igor Zonta, kitarist Miha Oman, basist Edi Udovič in bobnar Andrea Janko.

Po predstavitvi spota se vseh pet članov benda vrača v studio, kjer bodo pod taktirko Željka Mladenovića dokončali material za prvi avtorski album, ki ga nameravajo izdati prihodnjo pomlad.


Najbolj brano