Odlična poezija in sončno vreme sta na dan zvabila veliko ljudi

Odlična poezija in sončno vreme sta danes opoldne, na kulturni praznik, množico poslušalcev privabila na mnoge trge po Sloveniji. Na Prešernovem v Kopru sta knjigarna Libris in Zveza kulturnih društev Mestne občine Koper k branju pritegnila ljubitelje žlahtne besede vseh starosti, od malčkov do prekaljenih veteranov.

Na novogoriškem Bevkovem trgu  so se   poklicnim igralkam in 
igralcem na odru pridružili še   člani gledališke skupine Amaterski 
mladinski oder. Foto: Luka Carlevaris
Na novogoriškem Bevkovem trgu so se poklicnim igralkam in igralcem na odru pridružili še člani gledališke skupine Amaterski mladinski oder. Foto: Luka Carlevaris

KOPER, NOVA GORICA > Sedmo kitico Zdravljice, slovensko himno, je uvodoma zapel Ženski pevski zbor Pristan in zatem nanizal še več drugih pesmi, recitatorji pa so svoje glasove posodili zlasti Prešernovi poeziji in se poklonili tudi Valentinu Vodniku ob 200. obletnici njegove smrti. Zazveneli sta še pesmi mlajših sodobnih pesnic, Korošice Anje Golob in Lucije Beguš iz Izole, svoji pesmi sta interpretirala tudi Vlasta Fabjan in Andrej Jelačin. V treh mestih, ki se ponašajo s slovenskim narodnim gledališčem, v Ljubljani, Mariboru in Novi Gorici, je branja Prešernove poezije pripravilo Združenje dramskih umetnikov Slovenije. Na novogoriškem Bevkovem trgu so se vrhunskim poklicnim igralkam in igralcem na odru pridružili še člani gledališke skupine Amaterski mladinski oder (AMO).


Najbolj brano