Od Grdine do grafik

Po pravkar sklenjenem stripovskem festivalu Tinta se ta z vsaj eno lovko v tretje vrača v Istro, v galerijo Meduza, kjer bo od jutri na ogled Deveta briga, razstava stripov Davida Krančana.

David Krančan je ustvaril prepoznavno Grdino.
David Krančan je ustvaril prepoznavno Grdino.  

KOPER > Razstava Davida Krančana Deveta briga zaokroža cikel samostojnih stripovskih razstav v koprski Galeriji Meduza, ki so nastale v sodelovanju s Stripburgerjem - Forumom Ljubljana. Predlani se je predstavil Marko Kociper z postavitvijo Jazbec in tretji svet, lani pa Tretji tir Andreja Štularja.

Tokratni izbrani Stripburgerjev avtor, stripar in ilustrator David Krančan, se je s svojimi stripovskimi deli ter ilustracijami v zadnjem obdobju uveljavil kot eden prodornejših stripovskih ustvarjalcev pri nas. Glavnina koprske postavitve bo namenjena risbam iz dveh nagrajenih stripovskih albumov, izdanih pri Stripburgerju - Grdina (2014) in Pijani zajec (2015) -, ob njih pa še serija t. i. raziskovalnih kratkih stripov, ki se posvečajo stripu kot takemu, vrsta risb, ilustracij in tudi grafik. Razstavo odpirajo jutri ob 19. uri.


Najbolj brano