Obmorska zapeljivost po štajersko

Večer slovenske avtorske glasbe, ki so ga na oder pod Valdoltro prinesli štajerski glasbeniki, skupini Simpatico in Papir, je izpostavil ne le vrhunske glasbenike, temveč tudi avtorja skladb, Roka Vilčnika, tokrat obsijanega v drugi luči.

Ana Bezjak, dolgoletna pevka skupine Papir, se je tudi v Ankaranu 
zlila s svojimi glasbenimi kolegi in občinstvo navdušila s čutno 
vokalno močjo.   Foto: Alenka Penjak
Ana Bezjak, dolgoletna pevka skupine Papir, se je tudi v Ankaranu zlila s svojimi glasbenimi kolegi in občinstvo navdušila s čutno vokalno močjo.  Foto: Alenka Penjak

ANKARAN > Prvič so nastopili v Istri in prvič na odru, ki se tako neposredno igra z morjem. Roka Vilčnika, pesnika in dramatika iz Maribora, idejnega vodjo znane skupine Patetico, iz katere je zrasel tudi Družinski ansambel za prosperiranje poezije in glasbe Papir, je kar razganjalo od energije, kakršno morje vzbuja tistim, ki jim je dom celina.

Na odru pod zvezdami in s posebnim učinkom, šumom valujočega morja, se je Vilčnik, tokrat z glasbenimi prijatelji iz skupine Simpatico, predstavil ne le kot avtor odličnih besedil, temveč tudi kot vokalist, ki zna komunicirati z občinstvom in simpatično prepletati zgodbe, s katerimi prisotne ovija v domačnost družinskega ansambla, ki si je za smoter zadal ustvarjanje kakovostne avtorske pop glasbe. Pri tem mu neutrudno pomagajo Bruno Dormiter (bobni), Luka Herman Gaiser (kontrabas) in Marko Zaletelj (kitara), na radijskih postajah pa se trenutno vrtita dve njihovi skladbi Valerija in nova avtorska pesem Au.

Ko izzveni Simpatico, je oder pripravljen za Papir, v katerem izstopa odlična pevka Ana Bezjak, mojstrsko glasbeno ozadje pa ji spletajo Sebastijan Duh (klaviature), Igor Bezget (kitara), Bruno Domiter (bobni) in Tadej Kampl (bas). Predstavili so uspešnice, kot so Srajca, Objem, Slutnja, in navdušili ne le z interpretativno močjo, temveč tudi s srčnostjo, lastno vrhunskim umetnikom.


Najbolj brano