Obalni komorni orkester v nedeljo vabi kar dvakrat!

V nedeljo se bo v Gledališču Koper predstavil Obalni komorni orkester pod vodstvom Patrika Grebla s številnimi gosti, med katerimi bo tudi slovita Elda Viler. In to kar dvakrat: ob 15. in 18. uri.

Obalni komorni orkester bo v nedeljo nastopil kar dvakrat.  Foto: Tomaž Primožič/FPA
Obalni komorni orkester bo v nedeljo nastopil kar dvakrat.  Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Obalni komorni orkester je eden tistih klasičnih sestavov, ki si je pred več kot tremi desetletji za svoje delovanje postavil visok in obenem plemenit cilj: kakovostno izvedbo klasičnih, pa tudi nekaterih drugih priljubljenih melodij, približati čim širšemu občinstvu.

Po uspešni jesenski turneji po krajevnih skupnostih v nedeljo vabi na tradicionalni novoletni koncert, ki pa ga bo zaradi velikega zanimanja izvedel kar dvakrat, prvotnemu terminu ob 18. uri so dodali še zgodnejšega, ob 15. uri.

Na odru se bodo glasbenikom in dirigentu Patriku Greblu kot gostje pridružili kolegi iz En Big Banda pod vodstvom Sandija Štora, legendarna pevka Elda Viler, mladi pevec Janez Ivačič in harmonikarka Teja Udovič Kovačič, prireditev bo povezovala Nataša Benčič.

Koncertni program najbolje opiše znana fraza: glasba za dušo. Orkester se rad preizkuša v različnih glasbenih zvrsteh, v prvi vrsti klasični glasbi, občasno pa posega tudi po lahkotnejših skladbah, filmski glasbi in priredbah. Manjkala ne bo niti legendarna Eldina Lastovka.


Najbolj brano