Ob Lorelli tokrat Bernarda Žarn

Danes so v portoroškem Avditoriju izžrebali vrstni red nastopajočih na 38. festivalu Melodije morja in sonca, ki bo 14. julija. Letos se z odra festivala poslavlja Mario Galunič, ki je prireditev devet let vodil z Lorello Flego. Slednja si bo tokrat mikrofon delila z Bernardo Žarn. Za scenarij šov programa skrbi Drago Mislej-Mef.

Žreb so pospremili (z leve): Barbara Jakomin, Dragica Petrovič, 
Mario Galunič, Meira Hot, Slavko Ivančić in Lada Tancer. Foto: Picasa
Žreb so pospremili (z leve): Barbara Jakomin, Dragica Petrovič, Mario Galunič, Meira Hot, Slavko Ivančić in Lada Tancer. Foto: Picasa

PORTOROŽ > Medtem ko se festivalski bend pod vodstvom Tomija Purića intenzivno pripravlja na vaje z glasbeniki, so slednji v kavarni Avditorija Portorož danes izžrebali vrstni red svojih nastopov na letošnji ediciji festivala MMS. Žreb, ki ga je vodila Katja Pišot Maljevac, so pospremili Slavko Ivančić, umetniški vodja festivala, piranska podžupanja Meira Hot in Lada Tancer, predstojnica Urada za družbene dejavnosti Občine Piran, ki je tudi lastnica blagovne znamke MMS, Dragica Petrovič, direktorica Avditorija Portorož, ki upravlja z blagovno znamko, in Mario Galunič, odgovorni urednik razvedrilnega programa TV Slovenija, ki bo festivalski večer prenašala v živo.

Letošnji izbranci Ana Štokelj, Bogdan, Irena Vrčkovnik in MJAV, Kalamari, Klapa Semikantá, Laurylin & Jan Bogatič, Lea Sirk, Manca Špik, Mila, Prifarski muzikanti, Skupina Proteus, Steffy, Swing Deal in The Plut Family se bodo občinstvu predstavili že v tednu pred festivalom, in sicer na treh predstavitvenih večerih v Portorožu. Na dan festivala pa se bodo potegovali za veliko nagrado in nagrade strokovne žirije za najboljše besedilo, priredbo, glasbo, izvedbo ter nagrado za najboljšega debitanta oziroma avtorja - nagrado Danila Kocjančiča. Zmagovalec bo tisti, ki bo prepričal gledalce pred malimi ekrani, občinstvo v Avditoriju, poslušalce radijskih postaj in strokovno žirijo.

Šov program bo tokrat posvečen “očetu” MMS Bertiju Rodošku, besedilo pripravlja Drago Mislej - Mef, v njem pa bodo nastopili Oto Pestner, Isaac Palma in Klemen Orter ter gledališki igralec Primož Forte - Gušto.

Letos mineva 40 let od prve izvedbe festivala, kar so študenti Fakultete za turistične študije v sodelovanju s študenti Fakultete za humanistične študije izkoristili za pripravo pregledne razstave. Ta bo na ogled julija v portoroškem Avditoriju, projekt poteka pod mentorstvom profesorja Tomija Brezovca in somentorice profesorice Alenke Janko Spreizer.


Najbolj brano