Nikar smrt, raje naj nas privlači smeh

Umetniki največ zanimanja praviloma požanjejo, kadar umrejo. So pa k sreči tudi izjeme - naše spletne bralce sta letos najbolj zanimala Mitja Okorn s hollywoodskim filmom in Iztok Mlakar s kultnim prvencem, ponatisnjenim na vinilni plošči.

Na spletni strani Primorskih novic sta med kulturnimi vsebinami letos največ bralcev pritegnili kritika hollywoodskega Življenja v letu, novega filma Mitje Okorna (levo med snemanjem), in intervju z 
igralcem, komedijantom in kantavtorjem  Iztokom Mlakarjem ob 30-letnici  kultnega prvenca Štorije in baldorije, ponatisnjenega na vinilni plošči.    Foto: Brooke Palmer
Na spletni strani Primorskih novic sta med kulturnimi vsebinami letos največ bralcev pritegnili kritika hollywoodskega Življenja v letu, novega filma Mitje Okorna (levo med snemanjem), in intervju z igralcem, komedijantom in kantavtorjem Iztokom Mlakarjem ob 30-letnici kultnega prvenca Štorije in baldorije, ponatisnjenega na vinilni plošči.  Foto: Brooke Palmer

Režiserju Mitji Okornu je po dveh uspešnicah na Poljskem uspel “veliki” hollywoodski met, je v kritiki filma Življenje v letu zapisala Biljana Pavlović. “Če mu je v Pismih sv. Nikolaju in Planetu samskih znotraj žanra romantične komedije uspelo vnesti nekaj izvirnosti in svežine, je v svojem najnovejšem delu postregel z nizom najbolj osladnih in že neštetokrat preverjenih klišejev iz ameriških romantičnih dram, 'specializiranih' za hude bolezni. Scenarij je premočrten in šablonski ter ne sproža kakih iskrivih uvidov v like in dogajanje. Ker je Jaden Smith zelo zategnjen, film posledično tudi zelo trpi zaradi akutnega pomanjkanja kemije med glavnima igralcema, kar še bolj prispeva k izumetničenosti in neprepričljivosti filma.”

Navdušenje pa je pospremilo ponatis Štorij in baldorij, ki jih je Iztok Mlakar pri ZKP RTV Slovenije na kaseti izdal pred 30 leti, kultni prvenec pa je letos končno doživel še jubilejno izdajo na vinilni plošči.

“Moje pesmi so prišle veliko dlje, kot sem pričakoval. Največ mi pomeni, če jih ljudje začutijo kot svoje. Zame je največji kompliment, kadar mi rečejo: take pesmi bi pisal tudi jaz, če bi znal,” nam je Mlakar povedal v intervjuju, naslovljenem Slovenci smo narod s posebnimi potrebami.

Pred koncertoma na ljubljanskem gradu so mnogi oblegali bencinske črpalke po Sloveniji - a do vstopnic je tudi tokrat prišla le srečna peščica.


Najbolj brano