Naj tudi knjige pripomorejo k zdravju

Infekcijski kliniki v Ljubljani so včeraj predali več kot 110 knjig, ki so jih med decembrsko spletno dobrodelno akcijo Društva slovenskih pisateljev (DSP) podarile slovenske založbe.

Knjige je kliniki včeraj predal predsednik Društva slovenskih pisateljev Dušan Merc.
Knjige je kliniki včeraj predal predsednik Društva slovenskih pisateljev Dušan Merc. 

LJUBLJANA > Večurno dobrodelno spletno akcijo z maratonskim branjem 15 avtoric in avtorjev je DSP izvedlo 17. decembra in tako izkazalo podporo zdravstvenim delavcem in njihovemu trudu v letu covida-19.

V času trajanja dobrodelne akcije pod sloganom Kultura šteje! P/Ostani kulturen & obdaruj s knjigo so založbe ob vsakem prejetem naročilu ene izmed predstavljenih knjig podarile dodaten izvod prodane knjige in k temu dodale še nekaj naslovov iz svojega založniškega programa za obdarovanje zdravstvenega osebja v Ljubljani. Skupaj z založbami so tako nabrali in našteli več kot 110 knjig, ki so jih napisali David Bandelj, Snežana Brumec, Branko Cestnik, Tone Hočevar, Luna Jurančič Šribar, Marko Kravos, Anja Novak-Anjuta,Vlasta Nussdorfer, Zoran Pevec, Renata Salecl, Veronika Simoniti, Muanis Sinanović, Lucija Stepančič, Bina Štampe Žmavc in Suzana Tratnik,izdale pa Beletrina, Cankarjeva založba, Celjska Mohorjeva družba, Založba Goga, Hiša poezije, Založba Litera, LUD Literatura, Mladinska knjiga, Založba Pivec, Založba Sanje, KUD Sodobnost International, Slovenska matica in Založba Škuc.

Knjige je kliniki včeraj predal predsednik DSP Dušan Merc.


Najbolj brano