Nad Kanalom kino v gozdu s Celico in Zadnjimi ledenimi lovci

V Parku Pečno nad Kanalom bo s projekcijama animiranega filma Celica Dušana Kastelica ter dokumentarca Zadnji ledeni lovci v režiji Jureta Breceljnika in Rožleta Bregarja zaživel Kino v gozdu. Društvo O.Z.O.N. ga že četrtič pripravlja v sodelovanju z goriškim Kinoateljejem, namenjen pa je prikazovanju filmov slovenskih avtorjev.

“Čaka nas prijeten večer,” pravi predsednik društva O.Z.O.N. 
Primož Kožuh. Foto: Arhiv PN
“Čaka nas prijeten večer,” pravi predsednik društva O.Z.O.N. Primož Kožuh. Foto: Arhiv PN

KANAL > "Zbrane obiskovalce bodo drobni plamenčki sredi hudournika vodili nekoliko v gozd do večjega plamena. Tam bodo ob ambientalni glasbi, ki jo za uvod v večer pripravlja Rok Dakskobler, lahko začutili magičnost gozda," je okolje prireditve predstavil predsednik društva O.Z.O.N. Primož Kožuh.

Filmska projekcija se bo začela ob mraku. Najprej bodo prikazali kratki animirani film Celica, ki govori o pasivnosti, netoleranci, dolgočasju, privoščljivosti, ukalupljenosti in otopelosti. Avtor filma je Dušan Kastelic, ki izhaja iz trboveljskega revirja. "Mogoče nam je zgodba zato še nekoliko bližja," je povedal Kožuh.

Tudi zgodba dokumentarnega filma Zadnji ledeni lovci bo po Kožuhovem mnenju blizu marsikomu: "Dogaja se sicer v drugem svetu, ki pa se navkljub odmaknjenosti ne uspe izogniti negativnim učinkom globalizacije in kapitala."

Film, ki se ponaša z izvrstno fotografijo, bosta predstavili Mateja Zorn iz goriškega Kinoateljeja in gostja večera Natalija Gros, producentka filma ter življenjska sopotnica pokojnega Breceljnika. "Čaka nas prijeten večer. Da bo še bolj prijeten, se toplo oblecite in prinesite s seboj kakšna sedala ali podloge," je še svetoval Kožuh.

Filmski večer so sprva načrtovali v soboto, vendar so ga zaradi napovedanega slabega vremena prestavili na današnji dan. Začel se bo ob 19. uri.


Najbolj brano