Na Goriškem se začenja Oktober Jazz

Drevi ob 20. uri se bo v mali dvorani Kulturnega doma Nova Gorica s koncertom tria (na fotografiji), v katerem igrajo pianist Anže Vrabec, baskitarist Erik LaPierre Čebokli in bobnar Jože Zadravec, pričel festival Oktober Jazza.

Drevi ob 20. uri se bo v mali dvorani Kulturnega doma Nova Gorica 
s koncertom tria (na fotografiji), v katerem igrajo pianist Anže 
Vrabec, baskitarist  Erik LaPierre Čebokli in bobnar Jože Zadravec, 
pričel festival  Oktober Jazza.
Drevi ob 20. uri se bo v mali dvorani Kulturnega doma Nova Gorica s koncertom tria (na fotografiji), v katerem igrajo pianist Anže Vrabec, baskitarist Erik LaPierre Čebokli in bobnar Jože Zadravec, pričel festival Oktober Jazza. 

NOVA GORICA, VIPLOŽE > “Deluje, kot bi negotovi časi Kulturnemu domu Nova Gorica letos sploh ne mogli do živega,” so zapisali organizatorji, ponosni na bogat program 41. koncertne sezone, poln dogodkov in pisane ponudbe za vse okuse. Spoštovanje varnostnih ukrepov jim je vse do danes omogočilo izpeljavo zastavljenih programov, so zapisali v vabilu. Do konca tedna se bo med Novo Gorico in Brdi zvrstilo pet koncertov pretežno slovenskih glasbenikov. Anže Vrabec Triu bo jutri v veliki dvorani sledil Žan Tetičković (tolkala, elektronika in kompozicija) s projektom Pristanišče življenja II./ The port of life II. - Enso. Ob njem bodo Tomaž Gajšt (trobenta in flugelhorn), Lenart Krečič (tenor saksofon), Jani Moder (kitara), Alba Nacinovich (vokal), Marko Črnčec (klavir) in Miha Koren (bas). Pri projektu sodeluje tudi Godalni kvartet Janus Atelier, ki ga sestavljajo violinista Matija Krečič in Nejc Avbelj, violistka Barbara Grahor Vovk in violončelist Zoran Bičanin. V petek bo v mali dvorani nastopil kitarist Samo Šalamon s triom, v katerem igrata še trobentač Igor Matkovič ter Kristijan Krajnčan na bobnih in violončelu. V soboto ob 11. uri bo tolkalec Zlatko Kaučič v veliko dvorano pripeljal čezmejni projekt Pogum pogumnih / Audaci coraggiosi, ki ga soustvarjajo še Tomi Novak in Žiga Ipavec na bobnih, sintu in tolkalih, Robi Erzetič na bobnih in tolkalih, Timi Vremec na električnem in Matjaž Bajc na akustičnem basu, Anton Lorenzutti, Ajk Vremec in Tilen Kravos na električni kitari in efektih, Ivan Pilat na baritonskem saksofonu, Flavio Zanuttini na trobenti in efektih ter Marco Colonna na basovskem klarinetu, sopraninu in altovskem saksofonu. V nedeljo se bo festival preselil v vilo Vipolže, kjer bo ob 15. uri na sklepnem koncertu nastopil mojster klasične in dvanajststrunske kitare, 81-letni Američan Ralph Towner. Za vstopnico je treba odšteti deset evrov, za sobotni koncert znaša 15 evrov, za nedeljskega pa 20 evrov. Sobotni in nedeljski program Kulturni dom Nova Gorica prireja v sodelovanju z dolgoletnim partnerjem, italijanskim društvom Controtempo iz Krmina in festivalom Jazz & Wine of Peace.


Najbolj brano