Na Exitu tudi Senidah, Noctiferia in Joker Out

Med nastopajočimi na letošnjem festivalu ob bok izvajalcem kot so Nick Cave & The Bad Seeds, Calvin Harris, Iggy Azalea, James Arthur, Maceo Plex, Masked Wolf, ARTBAT in Sepultura prihaja tudi slovenska delegacija v sestavi: Senidah, Noctiferia, Chains, Brina Knauss, Peree ter Joker Out.

Joker Out Foto: facebook Joker Out
Joker Out Foto: facebook Joker Out

NOVI SAD > “Skupaj. Za vedno!” je slogan, pod katerim bo Petrovaradinsko trdnjavo v Novem Sadu med 7. in 10. julijem na več kot 40 odrih zavojeval Festival Exit.

Ljubitelji elektronskih ritmov bodo zasedli položaje pod odri mts Dance Arena, No Sleep Novi Sad ter na odru Urban Bug. Tempo plesa bodo med ostalimi narekovali Adam Beyer in Enrico Sanguliano v izdaji B2B ter Stephen Bodzin s posebnim nastopom v živo. Zadnji set v kultni areni pa bo pripadel ukrajinskemu dvojcu ARTBAT. Slovenske barve pa bosta na elektronski sceni zastopali didžejki Brina Knauss in Peree.

Exit v številkah

Do letos je nastopilo že več kot 8000 izvajalcev.

Če bi združili glasbeni program zadnjih 20 let, bi dobili 51 dni glasbene podlage.

V dveh desetletjih je festival obiskalo 3,5 milijona obiskovalcev iz kar 90 držav.

Povprečen obiskovalec naredi v času celotnega festivala približno 130.000 korakov.

V času festivala je na terenu potrebnih 11.000 metrov električnega kabla in več kot 20.000 kovinskih ograj.

Hip hop in trap program festivala bo na treh odrih krojilo več kot 60 MC-jev mednarodne in regionalne scene odrih. Na odru Gang Beats bo nastopila Senidah, za trap vibracije pa bo poskrbel tudi ljubljanski duo MihaMih & Diinzo.

Med težko pričakovanimi zvezdami kitarskega dela festivala so Nick Cave & The Bad Seeds, še glasneje pa bodo rohneli Sepultura, Napalm Death, Molchat Doma, Marky Ramone, Blind Channel ter seveda slovenski Noctiferia in temno-hipnotični duo Chains.

Premierno pa bo v Srbiji nastopila ene izmed najbolj priljubljenih slovenskih zasedb ta hip - Joker Out. “Ludilo! To je začetek naše poti na Balkan,” pravijo člani skupine, ki so trenutno na vseslovenski turneji, jeseni pa jih čaka nastop v že razprodanih Križankah.


Najbolj brano