Morrissey marca z novim albumom I Am Not A Dog On A Chain

Britanski alternativni rocker Morrissey je pred dnevi z objavo skladbe Bobby, Don't You Think They Know? napovedal izid novega albuma z naslovom I Am Not a Dog on a Chain. Svoj 13. studijski izdelek bo nekdanji frontman skupine The Smiths izdal 20. marca, sledil pa bo lanskemu albumu priredb z naslovom California Son, navaja The Rolling Stone.

Britanski alternativni rocker Morrissey je pred dnevi z objavo 
skladbe Bobby, Don
Britanski alternativni rocker Morrissey je pred dnevi z objavo skladbe Bobby, Don't You Think They Know? napovedal izid novega albuma z naslovom I Am Not a Dog on a Chain. Foto: Biljana Pavlović

LONDON > Morrissey je novi album prvič omenil novembra na svoji strani Morrissey Central, ko je zapisal, da je vanj vložil vse svoje moči in dodal, da je "predober, da bi bil resničen" in "preveč resničen, da bi bil dober". V petek je z objavo prvega singla Bobby, Don't You Think They Know?, pri katerem je sodeloval z legendarno r&b glasbenico Thelmo Houston, tudi uradno napovedal njegov izid.

Thelma Houston je ob priložnosti dejala, da je ena od prednosti dela v glasbi ta, da sodeluješ z drugimi velikimi ustvarjalci: "V izziv mi je preveriti, ali moj izraz deluje v prepletu z njihovim." Pevka meni, da sta z Morrisseyjem pri pesmi Don't You Think They Know? dobro sodelovala, ob tem pa sta se v studiu tudi zelo zabavala, piše The Rolling Stone.

Na album I Am Not A Dog On A Chain (založba BMG) je Morrissey uvrstil enajst skladb, ki jih je posnel v Franciji v sodelovanju s producentom Joejem Chiccarellijem. Naslovi skladb so tipično morrisseyjevski, denimo Darling, I Hug a Pillow, What Kind of People Live in These Houses? in My Hurling Days Are Done.

Chiccarelli je ob novem studijskem izdelku dejal: "Z Morrisseyjem sem sodeloval pri štirih studijskih albumih. Aktualni je najbolj živahen in avanturističen. Z njim je ponovno razširil meje, tako z glasbo kot z besedili. Ponovno je dokazal, kako dobro se počuti kot avtor in pevec. V resnici nihče ne more biti Morrissey z izjemo... Morrisseyja."

Britanski glasbenik je lani izdal album California Son, na katerega je uvrstil priredbe uspešnic iz 60-ih in 70-ih let minulega stoletja in v sebi nosijo protestniškega duha, njegov zadnji album z avtorskimi skladbami pa je bil Low in High School iz leta 2017.


Najbolj brano