Mitja Čander s Slepcem na dvorišču Hiše kulture

Mitja Čander na torkovem literarnem večeru v Sv. Antonu ni mogel prehvaliti čudovitega okolja z mogočno in dišečo lipo na dvorišču, še posebej pa je čestital ekipi, ki skrbi za Hišo kulture, “lep primer dobre prakse”.

Gosta Mitjo Čandra (v sredini) so na dvorišču Hiše kulture v Sv. 
Antonu razveselili (z leve) Vesna Mikolič, Alojzija Zavnik, Marjan 
Tomšič, Ingrid Celestina in Alferija Bržan.  Foto: Andraž Gombač
Gosta Mitjo Čandra (v sredini) so na dvorišču Hiše kulture v Sv. Antonu razveselili (z leve) Vesna Mikolič, Alojzija Zavnik, Marjan Tomšič, Ingrid Celestina in Alferija Bržan.  Foto: Andraž Gombač

SV. ANTON > V Istri ni gostoval kot direktor založbe Beletrina, ampak kot avtor leposlovnega prvenca, romana Slepec, izdanega pri mariborski Literi. O marsičem, tudi o zapletanju romanesknega junaka v mrežo politike, svoji veri v kulturo, angažmaju in nujnem humorju, je pripovedoval v pogovoru z dr. Vesno Mikolič (na fotografiji levo), še posebej pa so ga razveselili Alojzija Zavnik (druga z leve) in njena hči Ingrid Celestina (druga z desne) iz koprskega Librisa ter pisatelj Marjan Tomšič in Alferija Bržan, ki je kot lektorica pomembno obogatila Šavrinke, lani ob Tomšičevi 80-letnici spet izdane pri Beletrini.


Najbolj brano