Med rajanjem s hčerkama ju je presenetila tramontana

Veliki zmagovalki letošnjega festivala Melodije morja in sonca Tinkara Kovač in Anika Horvat sta te dni predstavili vieospot za pesem Do roba in še čez, ki sta ga poleti posneli v Piranu v prav posebni družbi in v prav posebnih vremenskih razmerah.

Pesem Do roba in še čez, s katero sta Tinkara Kovač in Anika Horvat prepričali 
na letošnjem festivalu MMS, je postala nadvse priljubljena med otroki. Foto: Promo
Pesem Do roba in še čez, s katero sta Tinkara Kovač in Anika Horvat prepričali na letošnjem festivalu MMS, je postala nadvse priljubljena med otroki. Foto: Promo

PIRAN > “Ta pesem je pravzaprav kot ena himna življenju, veselju, radosti. Povzema otroško čisto srce in iskrice v očeh,” o zmagovalni pesmi letošnjega MMS, ki je zelo priljubljena prav med najmlajšim občinstvom, pravita Tinkara Kovač in Anika Horvat.

Violinistka Alma in gimnastičarka Stela

Prav zato je zamisel, da bi v videu nastopili z otroki, prišla povsem naravno, tako kot odločitev, da bodo to prav njuni otroci. Tako v videu nastopata (kot violinistka) Tinkarina mlajša hči Alma in (v vlogi gimnastičarke) Anikina hči Stela, ki sta se tudi sicer to poletje večkrat družili, ko sta spremljali mami na nastopih. Družbo pa jima ob svojem violončelu dela tudi Tristan, Tinkarin mladi nadarjeni glasbeni prijatelj.

Anika je slutila, kaj prihaja

Potem ko je druščina že ves dopoldan uživala med ustvarjanjem kadrov za videospot, jih je čakalo še nekaj snemalnih ur, ko naj bi posneli tudi skok v morje. A jim jo je vreme malce zagodlo. “Veste, sem odlična poznavalka vremena, saj se zelo bojim strel. Ko so okrog poldneva začeli napovedovati tramontrano, sem rekla, čez 20 minut bo tu. In točno tako je bilo!” o svojem šestem čutu za vreme pove Anika. A skoku v vodo se vseeno niso odpovedali. Le da so namesto v morje (kajpak z dovoljenjem lastnika) kar oblečeni skočili v fontano na območju stare bolnice.

Peli jo bodo tudi šolski zbori

Bon za izdelavo videospota sta Anika in Tinkara prejeli kot nagrado ob zmagi na MMS. Pesem, za katero je glasbo napisal Aleš Klinar, besedilo pa Leon Oblak, se je od julija že dodobra usidrala med poslušalce, še posebej med otroke, ki so jo vzeli za svojo, česar sta pevki nadvse veseli. Prav zato, napovedujeta, bosta primorskim šolam poslali aranžma, prirejen za zborovsko petje, da bo pesem Do roba in še čez lahko še dolgo donela tudi iz otroških grl.


Najbolj brano