Ljudstvo je izbralo Raiven, strokovna komisija pa Gregorja Ravnika

Zmagovalka festivala Popevka 2021 po izboru ljudstva je pevka Raiven, strokovno žirijo pa je najbolj prepričal Ankarančan Gregor Ravnik.

Raiven Foto: rtvslo.si
Raiven Foto: rtvslo.si

LJUBLJANA Glasbenica Raiven se je predstavila z avtorsko pesmijo Volkovi, ki je navdušila glasujoče občinstvo. Z največjim številom prejetih glasov je tako Raiven postala prejemnica velike nagrade občinstva in nasledila zmagovalko iz leta 2019 Evo Hren. Lani je festival zaradi pandemije odpadel.

Po mnenju strokovne komisije pa je najboljšo skladbo predstavil Gregor Ravnik. Mladi Ankarančan je zapel je pesem Še ko te ni, te imam, za katero sta glasbo napisala Marko Hrvatin in Mitja Bobič, besedilo pa Drago Mislej - Mef.

Gregor Ravnik (foto: rtvslo.si)

Strokovna komisija, ki so jo sestavljali Eva Hren, Eva Boto, Alja Kramar, Leon Oblak in Žiga Pirnat, je poleg glavne podelila še štiri nagrade. Nagrado za najboljše besedilo je prejel Tomaž Hostnik za skladbo Podaril si mi svoje srce v izvedbi Vudlenderjev. Nagrado za najboljšo priredbo je prejel Aleš Avbelj za skladbo Še bolj prav, ki so jo izvedli Okustični. Izvajalka in avtorica Veronika Kumar je bila za skladbo Solzam nagrajena dvakrat - za mladega obetavnega avtorja ali izvajalca in za nagrado za najboljšo interpretacijo.

Na festivalu, ki ga je vodil Tilen Artač, so poleg naštetih sodelovali še zasedba Balladero (Marelice), Aleksandra Ilijevski & Goran Bojčevski kvartet (Pusti me), Uroš Buh (Blizu), Tomaž Hostnik (Če imel bi moč), Žiga Rustja (Ko padeš) in Lea Sirk (Zgodba za dva).


Najbolj brano