Libertas Festival ponuja pogled v prihodnost

Govora o urbani kulturi je v istrskem okolju kar precej. Nemara zato, ker o urbanem življenju in zanj značilnih vzorcih največ govorijo tam, kjer sta ta domnevno odsotna. Lahko odsotnost urbanega pripišemo tudi Kopru? V Kulturnem stičišču Libertas se trudijo to trditev ovreči. V Koper se namreč vrača Libertas Festival.

 Po lanskoletnem uspehu, se  Libertas Festival vrača v Koper s še 
obsežnejšim programom. Foto: David Lotrič
Po lanskoletnem uspehu, se Libertas Festival vrača v Koper s še obsežnejšim programom. Foto: David Lotrič

KOPER > Libertas Festival (LIFE) bo znova zapolnil scensko lokacijo bivšega skladišča soli Libertas, v katerem bo med 13. in 18. junijem postregel s svežim in raznovrstnim večernim programom. Svoje mesto pod koprskim soncem bo po načelu med- in interžanrskega povezovanja našla sodobna urbana kultura v svojih najrazličnejših oblikah. Od plesnega gledališča, performansov, multimedijske umetnosti, svetlobnih instalacij pa tja do eksperimentalnih odvodov elektronske glasbe. V kulturno revitaliziranem prostoru se bo predstavilo zavidljivo število domačih in tujih imen.

Na letošnjem Libertas Festivalu bo mlada istrska zasedba Spiral Mind poleg standardnega repertoarja predstavila tudi skladbe s prihajajočega albuma.

Na programski časovnici tudi Lorenzo Senni, Spiral Mind, Fish on Mars in Porto Morto

Na InstaVrt vizualne umetnice Marjete Zupančič v sodelovanju s Svetlobno gverilo, instalacijo Sacred Sriptures Hallucinations Pietra Bolcata, Dašo Grgič s predstavo BodyunTitled, Compagnio Bellanda, skupino Fish on Mars, IGNOR, Gašperja Torkarja in VJ Liara T'soni, predstavo Sine, skupino Spiral Mind, večerno edicijo Dormiottov, elektronskega producenta Money Lang, afterparty z Nimaš Izbire, Tadeja Droljca z audio-vizualnim nastopom Žarkolom in elektronskega producenta Go Dougong.

pNa Libertas Festivalu se bo zvrstila kopica domačih in tujih imen - Lorenzo Senni, Porto Morto, Fish on Mars, Spiral Mind in še mnogi drugi.

“LIFE dojemam kot bombonjero, ki jo odpremo, da lahko zadovoljimo potrebo urbani kulturi, ki jo Koper ima in si je želi še več,” pravi svetovalka koprskega župana za kulturo in mednarodne projekte Vesna Pajić. “Ne samo to, gre tudi za pogled v prihodnost. V to, kaj nam lahko ta prostor še ponudi,” dodaja.


Najbolj brano