Lev v Cvetličarni, devica v Stožicah

Legendarna britanska zasedba Iron Maiden bo konec tedna nastopila v Stožicah. Basist in ustanovni član skupine Steve Harris pa bo s svojim drugim bandom že dan prej nastopil le streljaj stran. Cvetličarna bo tako v soboto gostila zasedbo British Lion.

Steve Harris bo svoje oboževalce razvajal že večer pred nastopom 
v Stožicah. Foto: Profimedia
Steve Harris bo svoje oboževalce razvajal že večer pred nastopom v Stožicah. Foto: Profimedia

Steve Harris je British Lion ustanovil z namenom nastopanja na manjših koncertnih prizoriščih, kjer lahko igra bolj kompleksno glasbo, saj mu ta - kot pravi sam - nudi več možnosti eksperimentiranja z basovskimi linijami. Poleg Harrisa v zasedbi nastopajo še pevec Richard Taylor, kitarista David Hawkins ter GrahamLeslie in bobnar Simon Dawson.

Harrisove in Lesliejeve poti so se prvič prekrižale v zgodnjih devetdesetih po temu, ko je Leslie Harrisu poslal svoje demo posnetke. Kmalu zatem se je legendarni basist odločil, da ga vključil v svoj projekt British Lion, katerega nastopi se vselej terminsko prilagajajo nastopom Iron Maiden, ravno zaradi Harrisove želje po nastopih v manjših klubih, s čimer nekako podoživlja zgodnja leta kariere Iron Maiden.

Album British Lion iz leta 2012 je Harris izdal kot solistični projekt z gostujočimi glasbeniki, a je iz njega kmalu zrasla istoimena skupina, za katero pesmi ustvarjajo Harris, Taylor in Hawkins. Svoj drugi album z naslovom Burning so izdali januarja 2020, a jim je vse promocijske načrte prekrižala pandemija covida-19. an


Najbolj brano