Lepote Istre, ujete v dalmatinski melos

Svojo deseto obletnico je Klapa Semikantá v torek praznovala z velikim koncertom v družbi zvestega občinstva, ki mu je predstavila svojo prvo avtorsko zgoščenko. Na njej so zbrane številne pesmi, v katerih povečini opevajo lepote Istre.

Semikantajevci so predstavili pesmi s prve avtorske zgoščenke, s katero obeležujejo  deseto obletnico. Foto: Jakob Bužan
Semikantajevci so predstavili pesmi s prve avtorske zgoščenke, s katero obeležujejo deseto obletnico. Foto: Jakob Bužan

KOPER > Torkov večer v atriju Vinakopra je bil prežet z dalmatinskim melosom ter z avtorskimi skladbami, ki so jih člani klape ustvarili v minulih letih: Šavrinka,Sin in hči Istre, Tvoja lepota in mnoge druge so navdušile občinstvo, ki je prizorišče zapolnilo do zadnjega kotička.

Semikantajevci so prvič predstavili tudi povsem novo, živahno poletno pesem Nazdravi z nami, s katero v teh dneh obeležujejo svoj jubilej. Občinstvo je po uradnem delu zahtevalo kar dva dodatka, pesem pa se je razlegala še naprej tudi po koncertu. “Navdušeni smo, da lahko svoje pesmi predstavimo pred tako množico v svojem domačem kraju. To nam daje zalet in energijo za nove projekte, s tem pa smo tudi na najlepši način začeli poletno sezono, v kateri nas čaka še veliko nastopov,” je povedal glavni solist v skupini Erik Prašnikar. Podžupanja Mestne občine Koper Jasna Softič jim je ob obletnici delovanja izročila občinsko priznanje. Kot gostje večera pa so se fantom na odru pridružili še Primorski fantje.


Najbolj brano