Knjižnica na plaži odslej tudi na Bernardinu

V Osrednji knjižnici Srečka Vilharja Koper so v okviru javno-zasebnega partnerstva minuli teden odprli novo lokacijo Knjižnice na plaži.

Kopalci na Bernardinu si bodo odslej lahko brezplačno izposojali 
knjige tudi na plaži. Foto: OK Srečka Vilharja Koper
Kopalci na Bernardinu si bodo odslej lahko brezplačno izposojali knjige tudi na plaži. Foto: OK Srečka Vilharja Koper

BERNARDIN > Poleg dveh portoroških, dveh izolskih in treh koprskih, bo odslej kopalcem na voljo še ena knjižnica na plaži, in sicer v bližini Vile Park na Bernardinu. Knjižnica je tako kot vse ostale, na voljo vsem obiskovalcem, ki si bodo knjige lahko izposodili brez formalnosti in uživali v družbi zanimivih literarnih likov.

Kot nam je zaupala Maja Križmanič direktorica hotelov Bernardin, je knjižnica na plaži, ki deluje že vse od konca meseca julija med gosti odlično sprejeta. “Mnogi se radi ustavijo in si knjige izposodijo. Hkrati pa si s Knjižnico Koper želimo še nadaljnjega sodelovanja, saj je še veliko lokacij, kjer bi bili polic s knjigami veseli.”

Prav tako se z direktorico hotelov strinja tudi direktor koprske knjižnice David Runco: “Gre za prvi tak poskus javno-zasebnega partnerstva v naši knjižnici in veseli nas, da je odziv obiskovalcev odličen. S knjigami, v sodelovanju z lokalnimi knjižnicami, na plažah že razveseljujemo mnoge bralce in v veliko veselje nam je, da so nad projektom navdušeni tudi gostje hotelov.”


Najbolj brano