Odvijugajmo v radost

Vedno se lahko odločiš, da življenje narediš čarobno - kaj lahko izgubiš? Tako bralca sprašuje svetlobe polna Matimatimati.

Matimatimati:  $@  
Ko izgine svet, 
samozaložba, 
77 strani,
 cena 17 evrov
Matimatimati: $@ Ko izgine svet, samozaložba, 77 strani, cena 17 evrov 

“Podarjena mi je bila še ena možnost. Ko sem se zavedela, kakšna milost mi je bila naklonjena, da sem še vedno živa, me je neskončno zažejalo po sebi,” na zavihku piše igralka Vesna Maria Maher iz Svetega pri Komnu. Dovolila si je raziskovati, spoznavati sebe, naravo, vidne in nevidne stvari, brez želja, pričakovanj, hotenj, prisile. Iz zabeleženih okruškov lepote je kot “umetniški subjekt”, imenovan Matimatimati, sestavila zbirko Ko izgine svet, knjižico prosojnih stihov, nasmejanih in odprtih v življenje.

V njih kolesari med kapljami dežja, odvijuga v radost brez meja, se kot pečena mačka reži izpod zelene kapuce svojega neba. Odpre oči in steče na vso moč z barvami skozi noč. Z veliko žlico zajema ljubezen. Tu in tam odpije še požirek čudeža. Sliši in vidi lepoto, tudi kadar je gluha in slepa. Včasih vzame glavnik v roke in si razčesava misli. Obožuje presečne množice naših življenj in še kar pije čudež.

Kratke pesmi, nekatere zgoščene na komaj nekaj besed, se spletajo v lepo, toplo, svetlo, sijočo hvalnico življenja. In res je, ptice še vedno letijo.


Najbolj brano