Kino se vrača

V Kulturnem domu Nova Gorica bodo v torek, 26. maja, znova začeli s projekcijami v kinodvorani. Izolski Art kino Odeon pa bo prihodnji četrtek pričel s programom v letnem kinu Arrigoni. V Kosovelovem domu v Sežani s projekcijami filmov začenjajo v ponedeljek, 25. maja.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Zaradi pravil in navodil za zmanjševanje prenosa možnosti okužbe z novim koronavirusom bo obisk kina nekoliko drugačne kot doslej. Vse imetnike abonmaja Filmsko gledališče v novogoriškem kulturnem domu obveščajo, da sedežni red ne velja več. Abonenti naj zato pričakujejo klic iz Kulturnega doma Nova Gorica za določitev novega termina in sedeža. Prehajanje med termini trenutno ni mogoče, sporočajo.

Izolski Art kino Odeon v četrtek ob 21. uri začenja s poletnim programom v letnem kinu Arrigoni. Predvajali bodo film Charlieja Chaplina Veliki diktator, ki letos obeležuje 80 let. Pred pričetkom filma bo nastopil Drago Mislej-Mef. Dogodek bo potekal z upoštevanjem ukrepov, zato je število mest omejeno in sprejemajo rezervacije.

Pri obisku kina bo treba upoštevati nekaj navodil. V Kulturni dom Nova Gorica lahko vstopajo le zdrave osebe, ki ne kažejo znakov akutne bolezni dihal. Ob vstopu v prostor morajo razkužiti roke in ves čas obiska skrbeti za ustrezno higieno rok in kašlja. Obvezna je uporaba zaščitne maske, izjema so otroci do 12. leta starosti.

Med gibanjem po prostorih kina je treba ves čas upoštevati predpisano medsebojno varnostno razdaljo (najmanj 1,5 metra), kadar ne gre za družinske člane ali člane skupnega gospodinjstva. Obiskovalci morajo v dvorano vstopati posamično in tako tudi sedeti, razen v primeru družin z otroki in članov skupnega gospodinjstva. Pri plačilu vstopnic se spodbuja brezgotovinsko plačevanje, kontrolo vstopnic pa biljeterji opravijo brez stika. Obiskovalci morajo obvezno upoštevati navodila zaposlenih glede posedanja na stole.


Najbolj brano